Zlatiborski putari celu noć se borili sa mećavom: Palo i do 30 centimetara snega, putevi zasada prohodni

21.01.2022

12:48

0

Najviše je snega palo na Zlatiboru, tačnije na Borovoj glavi - rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice"

Zlatiborski putari celu noć se borili sa mećavom: Palo i do 30 centimetara snega, putevi zasada prohodni
16427656511609068634snegljubovija3-rina - Copyright RINA

Usled novih snežnih padavina, putari na Zlatiboru čitavu noć su proveli na terenu kako bi putne pravce održali prohodnim. Napadalo je između 10 i 30 centimetara novog snega, a ono što im je otežavalo posao jesu jaka vejavica i slaba vidljivost.

- Trenutno su svi putevi prohodni, a tokom noći nismo imali toliko kritičnih tačaka da bismo morali da zabranimo saobraćaj za teretna vozila. Najviše snega palo je na Zlatiboru, tačnije na Borovoj glavi, a zatim na prijepoljskoj teritoriji, dok ga je u Užicu nešto manje - rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

RINA
 

On ističe da se putevi prvog i drugog reda redovno čiste, mehanizacija je non-stop na terenu i, ono što je bitno, u svakom trenutku putevi prvog i drugog reda bili su konstantno prohodni.

- Trenutno se radi na čišćenju puteva trećeg prioriteta, ali su sva mehanizacija i ljudstvo u maksimalnoj pripravnosti - dodao je Mušanović.

Na terenu su čitavu noć bili i zaposleni u JKP "Zlatibor", koji su čistili putne pravce. Trenutno se radi na čišćenju trotoara i podasipanju ulica.

Zastoj u Priboju 

 

 

Na Fejsbuk stranici "Priboj Online" objavljena je fotografija saobraćajne nezgode, na kojoj je prikazan kamion koji je proklizao i završio nasred puta. 

Ova nezgoda se dogodila na delu puta Bistrica - Nova Varoš, a saobraćaj je u zastoju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike