24SEDAM PANČEVO Privodi se kraju put između Opova i Debeljače

07.12.2021

11:04

0

Autor: 24sedam

Sam put dugačak je 12,6 kilometara, od kojih je 10 na teritoriji opštine Opovo

24SEDAM PANČEVO Privodi se kraju put između Opova i Debeljače
ilustracija, radovi na putu - Copyright Pixabay

Nakon četiri godine intenzivne izgradnje lokalnog puta koji spaja dve opštine - Opovo i Kovačicu, radovi se konačno privode kraju i pitanje je dana kada će saobraćaj biti pušten u promet. 

Sam put dugačak je 12,6 kilometara, od kojih je 10 na teritoriji opštine Opovo, a investicija je vredna oko 880 miliona dinara i finansirana je kompletno preko Uprave za kapitalna ulaganja APV.

Kada je reč o priključku te trase na put između Barande i Opova, njega je finansiralo JP „Putevi Srbije” u visini od 59 miliona dinara.

Osim udobnijeg života za meštane ovog kraja, najveća vrednost ovog puta  je da su, praktično nadomak Beograda, uz put parcele pogodne za potencijalne investitore koji bi ulaganjem u nerazvijenu opštinu Opovo mogli ostvariti i veće subvencije.

- Kada smo započeli izgradnju puta, nismo znali koliko je posao ambiciozan - kaže za „Dnevnik” predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Pančevo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike