24SEDAM PANČEVO JKP "Higijena" spremna da reaguje u slučaju snega

10.12.2021

12:32

0

Autor: 24sedam

Vremenska situacija se prati svakodnevno, mehanizacija i zaposleni su u pripravnosti, spremni da izađu na teren, ukoliko bude potrebe za tim

24SEDAM PANČEVO JKP "Higijena" spremna da reaguje u slučaju snega
Pančevo sneg1 - Copyright Opština Pančevo

Radna jedinica "Čistači" JKP-a "Higijena" Pančevo zadužena je u zimskim periodu za čišćenje snega sa pešačkih staza, prilaza pešačkim prelazima i javnim ustanovama, posipanje soli i tečnosti za sprečavanje stvaranja leda (na bazi kalcijum-hlorida). 

Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ kaže da su u slučaju obilnijih padavina i formiranja debljeg snežnog pokrivača zaposleni u tom preduzeću spremni da reaguju.

- Dobrom organizacijom, odnosno po potrebi i preraspodelom ljudstva iz svih pogona, zaposleni u „Higijeni” spremni su da pešačke prelaze i staze, autobuska stajališta, prilaze ustanovama, bolnici, domovima zdravlja, vrtićima i školama učine prohodnim i tako doprinesu normalnom funkcionisanju grada. Zaposleni čiste u dnevnoj i noćnoj smeni. I, nijednog momenta neće doći do zastoja u radu radne jedinice „Iznošenje otpada”. Uz čišćenje grada redovno će se održavati prohodnost pristupnom putu do nove deponije, kao i puteva na telu stare deponije. Mehanizacija je pripremljena za čišćenje snega - rekao je Marković.

On je dodao da su obezbeđene dovoljne količine putarske soli i tečnog kalcijum-hlorida, koji se koriste za zaštitu od poledice u toku zimskog perioda.

Vremenska situacija se prati svakodnevno, mehanizacija i zaposleni su u pripravnosti, spremni da izađu na teren, ukoliko bude potrebe za tim. 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Pančevo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike