24SEDAM PANČEVO JKP "Grejanje": Zakon propisuje ugovor sa krajnjim korisnicima

07.12.2021

15:00

0

Autor: 24sedam

Članom 361. Zakona o energetici propisani su osnovni elementi ugovora o snabdevanju toplotnom energijom,

24SEDAM PANČEVO JKP "Grejanje": Zakon propisuje ugovor sa krajnjim korisnicima
Toplana/Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Javno komunalno preduzeće "Grejanje" Pančevo, kao i sve toplane i preduzeća u Srbiji koja obavljaju delatnost snabdevanja toplotnom energijom, dobilo je dopis potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kome se ukazuje na obavezu zaključivanja pisanog ugovora sa krajnjim kupcima.

Članom 361. Zakona o energetici propisani su osnovni elementi ugovora o snabdevanju toplotnom energijom, koje je Javno komunalno preduzeće "Grejanje", zaključno sa januarom 2017. godine, poslalo svim svojim korisnicima. Ugovori su sukcesivno slati preporučenom poštom na kućne adrese 12.000 korisnika daljinskog sistema grejanja.

- Sadržaj ugovora su pripremile stručne službe Gradske uprave grada Pančeva uz asistenciju stručnih službi JKP "Grejanje" i u napomeni na kraju Ugovora je naznačeno da korisnik potpisane primerke treba da vrati u roku od četrnaest dana na adresu JKP Grejanje "Pančevo", što je učinilo oko 30 odsto korisnika. Podsećamo svoje korisnike, koji još uvek nisu potpisali ugovore o isporuci toplotne energije, na ovu zakonsku obavezu. Potpisivanje ugovora je formalizacija već postojećeg ugovornog odnosa nastalog samim početkom isporuke toplotne energije - kaže Zdenka Jokić direktorka JKP "Grejanje" Pančevo.

Ugovor se može potpisati na pisarnici JKP "Grejanje", Cara Dušana 7, Pančevo, a obrazac ugovora se može naći i na sajtu Preduzeća www.grejanje-pancevo.co.rs.

Potpisani Ugovori se mogu dostaviti lično ili poštom, a nakon što se oni overe i evidentiraju u JKP "Grejanje", jedan primerak će biti poslat korisniku.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Pančevo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike