24SEDAM VLADIMIRCI Naglasak na projektu postavljanja solarnih panela na dva izvorišta

09.06.2021

10:44

0

Autor: 24sedam

Njihovim postavljanjem, troškovi električne energije bili bi znatno smanjeni

24SEDAM VLADIMIRCI Naglasak na projektu postavljanja solarnih panela na dva izvorišta
Vladimirci geografski položaj - Copyright Opština Vladimirci

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović juče je posetila opštinu Bogatić.

Između ostalog, osim o geotermalnog toplovodu, bilo je reči i o projektu postavljanja solarnih panela na izvorištima Riđake i Suvo Selo.

- Realizacijom ovog projekta ostvarila bi se ušteda, kada su u pitanju troškovi električne energije, koja se koristi za napajanje izvorišta zdrave pijaće vode opštine Vladimirci, dela opštine Koceljeva, kao i jednog dela grada Šapca - istakao je Zarić i dodao da godišnji račun za električnu energiju, koji se ispostavlja Javnom komunalnom preduzeću „Izvor“ Vladimirci iznosi 20 miliona dinara.

Postavljanjem solarnih panela, troškovi električne energije bili bi znatno smanjeni i na taj način bi Javno komunalno preduzeće „Izvor“ Vladimirci moglo samostalno da obavlja svoju delatnost, bez subvencija koje dobija od strane opštine i sredstava tekuće budžetske rezerve Ministarstva finansija.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike