Sneg kao iz kabla, ne vidimo prst pred okom: Obeleo Miloš Veliki, vozači ne mogu da pređu 50 na sat (FOTO)

10.01.2022

19:55

0

Vozači se pozivaju na oprez, da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, ali i da ne kreću bez adekvatne putne opreme

Sneg kao iz kabla, ne vidimo prst pred okom: Obeleo Miloš Veliki, vozači ne mogu da pređu 50 na sat (FOTO)
RINA

Mećava se ne šali na teritoriji Zapadne Srbije. Jak sneg već satima pada, a do formiranja belog pokrivača došlo je i na auto-putu Miloš Veliki gde se saobraćaj odvija pod otežanim uslovima.

- Sipa kao iz kabla, ne vidi se prst pred okom. Put je prohodan, ali vidljivost je maksimalno smanjena, a brzina kojom se krećemo na autoputu nije veća od 50 kilometara na čas. Kolovoz je klizav, što dodatno otežava vožnju. Nadamo se da će čistač što pre da prođe jer bi uskoro na ovoj deonici mogao da nastane pravi kolaps - rekao je za RINU vozač Milan Milinković iz Čačka.

Saobraćaj se odvija otežano i na magistralnom putu od Čačka do Užica, a još intenzivnije snežne padavine zabeležene su i na planinskim prevojima Zlatibora i Zlatara.

- Sve ekipe su na terenu i putevi prvog i drugog reda su čisti. Za sada sneg nije napravio veće probleme, ukoliko nastavi da pada ovakvim intezitetom bićemo prinuđeni da svu mehanizaciju mobilišemo i zabranimo saobraćaj na pojednim kritičnim deonicama za teretna vozila - izjavio je Alen Mušanović, rukovodilac sektora za održavanje puteva u JP Putevi Užice.

Vozači se pozivaju na oprez, da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, ali i da ne kreću bez adekvatne putne opreme.

Put Preko Brdo - Odvraćenica je potpuno zavejan i apeluje se da preko Golije vozači ne kreću na put.

instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti