Na slavu se probijali traktorima! Sneg zadaje muke meštanima Nove Varoši

10.01.2022

10:24

0

Iako sneg pada neprekidno, na putevima u zapadnoj Srbiji nema zastoja

Na slavu se probijali traktorima! Sneg zadaje muke meštanima Nove Varoši
rina sneg 1 - Copyright RINA

Dok srpska prestonica čeka da padne prvi sneg u ovoj godini, u opštinama zapadne Srbije, mehanizacija je uveliko u pripravnosti. U planinskim krajevima snežni pokrivač dostiže visinu do pola metra. Meštani novovaroških sela od ranih jutanjih sati su na svojim traktorima i održavaju puteve prohodnim.

- Imali smo sreću što za jučerašnju slavu Svetog Stefana, nije padao mnogo sneg pa su svi oni koji su dolazili u naše krajeve uspeli da se probiju do domaćina koji slave, jer su traktorima putevi očišćeni. U gradskoj sredini nema mnogo snega, deset centimetara nama ne predstavlja nikakav problem, menahizacija je spremna, a padavine koje i dalje traju nagoveštavaju da će mašine imati posla - kazao je za RINU, Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

RINA
 

 

Iako sneg pada neprekidno, na putevima u zapadnoj Srbiji nema zastoja. Putari užičkog preduzeća "Putevi", uspevaju da se izbore sa snegom i puteva održavaju glavne saobraćajnice održavaju prohodnim i bez zastoja.

- Sve ekipe su na terenu i putevi prvog i drugog reda su čisti. Za sada sneg nije napravio veće probleme, ukoliko nastavi da pada ovakvim intezitetom bićemo prinuđeni da svu mehanizaciju mobilišemo i zabranimo saobraćaj na pojednim kritičnim deonicama za teretna vozila - izjavio je za RINU, Alen Mušanović, rukovodilac sektora za održavanje puteva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike