24SEDAM UŽICE Više od deset miliona dinara za uređenje prostora ispred Studentskog centra u Krčagovu

05.07.2021

21:05

0

Autor: 24sedam

Više od tri miliona dinara iznosiće učešće Grada, tender je u toku, a očekivanja su da će do početka zime posao biti završen

24SEDAM UŽICE Više od deset miliona dinara za uređenje prostora ispred Studentskog centra u Krčagovu
Užice studenti1 - Copyright Grad Užice

Značaj projekta parternog uređenja Studenskog centra Užice, pored lokalne samouprave prepoznalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je za ove namene izdvojilo 7 miliona dinara. Više od tri miliona dinara iznosiće učešće Grada, tender je u toku, a očekivanja su da će do početka zime posao biti završen.

Po rečima direktorke Ljiljane Kuzmanović, zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom i resornim ministarstvom Studentski centar Užice kontinuirano razvija svoje usluge.

- Ovim projektom parternog uređenja Studenski centar će izgradi univerzalni sportski teren sa koševima, golovima i tribinama u sklopu samog terena. Pored toga biće rekonstruisan već postojeći amfiteatar izgrađene tartan staze kao i teretana na otvorenom, jedan veliki park sa kompletnim uređenjem i parkiralištem za bicikle. Time će u značajnoj meri biti poboljšan kvalitet usluga koje se pružaju studentima. Takođe i stanovnici ovog dela Krčagova dobiće još jedan prostor za odmor i rekreaciju - istakla je direktorka Kuzmanović.

- 13 miliona dinara opredelilo je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja za dva projekta koji će se realizovati u narednih nekoliko meseci - podsetio je Ratko Trmčić član Gradskog veća.

Po njegovim rečima i to je rezultat odlične saradnje sa lokalnom samoupravom:

- Pareterno uređenje ispred Studenskog centra i rekonstrukcija mokrih čvorova u OŠ “Nada Matić” dva su značajna projekta u kojima će i Grad imati svoje učešće, a sve sa ciljem stvaranja što boljih uslova za učenike i studente. Mi ćemo se i dalje truditi i nastaviti saradnju sa resornim ministarstvo i stvarati što bolje uslove za budeće studente. Grad Užice ima nameru da ovo jednog dana postane univerzitetski centar.

Kapacitet Studenskog centra je 274 mesta od čega su 2 za studente sa posebnim potrebama. Sobe su prve A kategorije, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne i svaka ima kuhinju i kupatilo. Distribucija i priprema hrane vrši se po najvišim standardima hasap sistema. Po rečima direktorke studenti su uglavnom iz opština Zlatiborskog okruga ali iz Crne Gore, Bosne i hercegovine, Jagodine, Beograda.

Grad Užice
 

- Važno je istaći da studenti prepoznaju grad Užice kao univerzitetski grad, a u prilog tome je broj studenata koji se svake godine povećava. U 2018. godini imali smo 120, u 2019. i 2020. godini ovde je boravio 191 student, tako da se broj konstantno povećava.

Studentski centar u Krčagovu počeo je sa radom u oktobru 2019. godine i jedan je od najmodernijih u Srbiji. Kako ističu nadležni i u narednom periodu radiće se na oplemenjivanju prostora i sadržaja, a u saradnji sa studentima i na organizaciji zanimljivih događaja i manifestacija.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike