24SEDAM UŽICE Rekonstrukcija kritičnih tačaka na toplovodnoj mreži

15.06.2021

19:14

0

Autor: 24sedam

Sezona se može oceniti kao dobra

24SEDAM UŽICE Rekonstrukcija kritičnih tačaka na toplovodnoj mreži
Ilustracija - Copyright Profimedia

Gradska toplana Užice tokom ove sezone zabeležila je 199 grejnih dana i to je po rečima Branka Filipovića izvršnog direktora preduzeća više grejnih dana od proseka.

- Duža grejna sezona iziskivala je i nešto veću potrošnju energenata, ali potrebno je raditi i na energetskoj efikasnosti zgrada što bi uticalo na manju potrošnju konzuma, koja je ove godine bila iznad proseka 146 kilovat časova po kvadratnih metara - kaže Filipović.

Po njegovima rečima sezona se ipak može oceniti kao dobra ako se posmatra broj havarija, jer je zabeleženo tek nekoliko i to u Bloku Zlatibor.

- U planu je da tokom leta uradimo rekontrukciju svih kritičnih tačaka koje su nam pravile probleme u prethodnoj godini. Rekonstruisaće se toplovod bloka Zlatibor kod Narodnog pozorišta, radiće se deo toplovoda kotlarnice Lipa duž Carinskog potoka, ispod Saobraćajne škole i Zelene pijace. Staviće se akcenat na rekonstrukciju opreme u kotlarnici Blok Zlatibor, radiće se u kotlarnicama Lipa i Sevojno. U planu je i obimniji remont postrojenja i toplovoda u onom delu gde je bilo najviše problema, zanavljamo i staru opremu. Pored toga planiramo i projektujemo i neka buduća postrojenja poput kotlarnica Međaj i Koštica. Dokumentacija za kotlarnicu Međaj je u završnoj fazi i nadamo se da ćemo u toku ove godine dobiti građevinsku dozvolu, a u planu je da se radi i postrojenje Koštica, gde će drvna sečka biti zamenjena novim gasnim postrojenjima - istakao je Filipović

Grad Užice
 

Kada su u pitanju potraživanja, može se reći da su Užičani redovne platiše, jer preko 94 odsto je naplata računa za grejanje. Tek  6 odsto građana duguje oko 130 miliona dinara i to je veliki dug koji neće lako nestati, jer izvršitelji na osnovu svojih zakonskih osnova naplaćuju dugove ali se dug ne smanjuje. Filipović poziva sugrađane koji imaju dugovanja i poteškoće da ih izmire da potpišu ugovor o reprogramu i na taj način olakšaju izmirenje svojih obaveza.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike