24SEDAM UŽICE U naredna dva dana bez saobraćaja na potezu od Narodnog muzeja do Rakijske pijace

28.06.2021

15:54

0

Autor: 24sedam

Kako ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” to će usloviti i izmene u redu vožnje tri gradske linije

24SEDAM UŽICE U naredna dva dana bez saobraćaja na potezu od Narodnog muzeja do Rakijske pijace
Užice radovi - Copyright Grad Užice

Radovi na izgradnji kišne kanalizacije i kružnog toka kod Narodnog muzeja odvijaju se planiranom dinamikom, a u naredna dva dana (utorak 29. i sreda 30. jun) doći će do dodatnih izmena u režimu saobraćaja.

Kako ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” to će usloviti i izmene u redu vožnje tri gradske linije.

- Izvršićemo kompletno zamenu, tako da će gradske linije Senjak-Sarića Osoje-Senjak, Užice-Tatinac i Užice-Ribaševina-Trnava ići preko Slanuše do Rakijske pijace i nastaviti istom trasom kao i do sada. Neće ići prema Narodnom muzeju, već glavnom ulicom pored zgrade Opštine pa Obilićevom i Slanuškom ulicom odakle će skretati ka Rakijskoj pijaci i potom trasom kao do sada - rekao je direktor JP "Užice razvoj".

Maksimović dodaje da je sa izvođačem radova dogovoreno da se radovi maksimalno ubrzaju, da se radi u više smena i da se kružna raskrsnica završi u planiranom roku.

- Počeli su radovi u okviru prve faze, izgradnjom kišnog kolektora, izvršena je kompletna montaža prvih osam cevi kišnog kolektora. Tokom vikenda krenuli smo da radimo i priključke na izgradnji kišne kanalizacije. U dogovoru sa izvođačem i sa Gradom Užicem kako bi ubrzali sve radove planiramo da u narednih 48 sati izvršimo kopanje i postavljanje glavnom cevi Fi 600, zbog čega će saobraćaj biti u potpunosti obustavljen na potezu od Narodnog muzeja do Rakijske pijace. Nakon toga izvođač bi mogao da nastavi i izradu kišnog kolektora prema Dovarju - istakao je Maksimović.

Sugrađanima je ponovo upućen apel da budu strpljivi, da se pridržavaju vertikalne i horizontalne signalizacije koja je postavljena i označena u ulicama i raskrsnicima, uz informaciju da će i u narednom periodu blagovremeno dobijati sve neophodne informacije.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike