Beba na svet došla u sanitetskom vozilu: Medicinska sestra - bilo je kao na filmu

16.11.2020

06:21 >> 11:04

0

Put od Despotovca do Jagodine ipak je bio dug

Beba na svet došla u sanitetskom vozilu: Medicinska sestra - bilo je kao na filmu
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Ekipa službe hitne medicinske pomoći iz Despotovca je pre tri dana porodila trudnicu u sanitetskom vozilu.

S obzirom da je vršen transport pacijenta na porođaj u Jagodinu, beba ipak nike mogla da sačeka da stigne do Opšte bolnice, već se porodjaj desio u Jagodini, ali u gradu. Vozilo je zaustavljeno i doktorka, uz pomoć medicinske sestre porodila je trudnicu, i na svet je stigla zdrava i lepa devojčica, piše lokalni portal “Gradskevesti.com”.

Pročitajte još:

Mali heroj iz Vranja: Beba čija je majka umrla na porođaju uskoro stiže kući 

Zdravstvena inspekcija češlja dokumentaciju o lečenju preminule porodilje 

– Primili smo poziv od trudnice, koja je tom prilikom navela da ima jake bolove i česte kontrakcije, što je govorilo da je porođaj jako blizu. Kada je stigla do nas, napisali smo uput za par minuta, sestra je spremila pacijenta i smestila u vozilo, poneli smo sve što smo mislili da bi u određenom momentu moglo da nam zatreba i uputili smo se za Jagodinu. Iskreno, niko od nas nije očekivao da će porođaj biti obavljen u sanitetskom vozilu, verovali smo da ćemo stići do bolnice u Jagodini na vreme, ali je beba želela drugačije. Na svet je došla jedna lepa i zdrava devojčica i moram da priznam da je ovo bio događaj koji ćemo svi pamtiti celog života. Tek kada se sve završilo i kada su beba i majka smeštene u bolnicu, shvatili smo da je do svakakvih komplikacija moglo da dođe, ali Bogu hvala sve je proteklo u najboljem redu – navela je doktorka Jelena Ilić.

Strukovna medicinska sestra Jovana Gvozdenović, istakla je da je ovo ličilo na neku filmsku priču, da je bilo napeto od početka do kraja.

– Panici nije bilo mesta, radili smo posao kako treba i najvažnije je to da je sve proteklo u najboljem redu. Vozač sanitetskog vozila Dragan Petronijević, poznatiji kao Trca, je sve vreme bio na telefonu, kontaktirao je bezbroj ljudi kako bi posle porođaja majka i beba, zbog trenutne epidemiološke situacije, bezbedno bile smeštene tamo gde treba. Jako sam ponosna na svoju službu, na sve svoje kolege i svima nama želim da što češće imamo ovako lepe intervencije – navela je Jovana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike