24SEDAM KIKINDA “Kutija želja” ostaje do 12. decembra - stiglo oko 1.300 pisama

01.12.2021

19:33

0

Autor: 24sedam

I u narednih jedanaest dana, ova kutija, stajaće u novogodišnjoj kućici na platou ispred Gradske kuće

24SEDAM KIKINDA “Kutija želja” ostaje do 12. decembra - stiglo oko 1.300 pisama
Kikinda kutija - Copyright Opština Kikinda

Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde, pozvala je najmlađe sugrađane i decu iz okolnih sela da pisma sa najlepšim novogodišnjim željama do 12. decembra ubace u “kutiju želja”.

I u narednih jedanaest dana, ova kutija, stajaće u novogodišnjoj kućici na platou ispred Gradske kuće:

- Ovu lepu akciju organizujemo od 2013. Pet godina kasnije, registrovali smo je i zaštitili u Zavodu za intelektualnu svojinu. Dosad je stiglo oko 1.300 pisama - navela je ona i precizirala da je akcija namenjena mališanim, uzrasta od jedne do 10 godina. Pismo treba da sadrži ime i prezime deteta, datum rođenja, tačnu adresu mesta stanovanja i broj telefona roditelja ili staratelja. Prošle zime, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, podeljeno je oko 5.500 paketića:

- Suština i lepota naše tradicionalne akcije jeste da obradujemo mališane. Za njih je dolazak Deda Mraza sa poklonima nešto najlepše. Posebno nam je drago da obradujemo decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da to učine, ali i što su se pozivu Humanitarne organizacije ''Svi za Kosmet'', odazvali Društvo srpsko- ruskog prijateljstva Kikinda, GrO Saveza potomaka ratnika Srbije 1912- 1920. godine, SUBNOR i Srpski ratni veterani. Oni su se pridružili akciji sakupljanja sredstava za pravljenje i podelu prazničnih paketića ugroženoj deci na Kosovu - saopštila je Jakšić Kiurski. Najvećim delom, u iznosu od oko pet miliona dinara, finansijsku podršku tradicionalnoj akciji raspodele paketića u našoj sredini pruža lokalna samouprava:

- Za ove namene se iz budžeta godišnje se izdvoji oko pet miliona dinara, a tako će biti i ove. Veliki doprinos pružaju i brojni sponzori i donatori - kazala je Jakšić Kiurski.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike