24SEDAM KIKINDA Savet za bezbednost naložio pojačano prisustvo policije u centru grada

28.11.2021

15:29

0

Autor: 24sedam

Na Gradskom trgu, ispred većih trgovinskih objekata, autobuske stanice, taksi stajališta i svim mestima na kojima se migranti u Kikindi okupljaju u većem broju, prisustvo policije biće pojačano

24SEDAM KIKINDA Savet za bezbednost naložio pojačano prisustvo policije u centru grada
Kikinda policija - Copyright Opština Kikinda

Nakon subotnjeg obračuna migranata u centru Kikinde, održana je hitna sednica Saveta za bezbednost grada Kikinde na kojoj je zatraženo veće prisustvo policije.

Na Gradskom trgu, ispred većih trgovinskih objekata, autobuske stanice, taksi stajališta i svim mestima na kojima se migranti u Kikindi okupljaju u većem broju, prisustvo policije biće pojačano. Sednici ovog tela prisustvovali su čelnici kikindske policije, Osnovnog javnog tužilaštva i predstavnici ostalih institucija:

-Zahtevam od policije da pojača prisustvo u centru grada, na svim lokacijama gde se migranti okupljaju u većem broju kako bi zaštili naše građane - izjavio je Nikola Lukač, gradonačelnik i predsednik Saveta za bezbednost. On je potvrdio da je tuča migranata u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, uznemirila građane Kikinde:

Opština Kikinda
 

Posle onog što se desilo u centru grada, razumem njihovu zabrinutost. Sazvao sam hitnu sednicu Saveta za bezbednost kako bi se uverio da sve relevantne institucije obavljaju svoj posao. Policija je i u prethodnom periodu, maksimalno, profesionalno i odgovorno, obavljala svoj deo posla. Na žalost, grad Kikinda i ovaj deo pograničnog dela Srbije su na migrantskoj ruti. Oni imaju uredne papire koji im dozvoljavaju da se slobodno kreću, ali ćemo sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i Tranzitno-migrantskim centrom razgovarati o tome da samo u određenim periodima dolaze u Kikindu i da policija maksimalno kontroliše njihovo kretanje. Sve ovo činimo kako bismo povećali bezbednost građana Kikinde- kazao je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike