24SEDAM POŽAREVAC Osnovna škola "Kralj Aleksandar I" proslavila 82 godine postojanja

16.12.2021

17:53

0

Autor: 24sedam

Goran Seger, direktor škole, pozdravio je sve učenike, njihove roditelje, kolektiv i brojne goste

24SEDAM POŽAREVAC Osnovna škola "Kralj Aleksandar I" proslavila 82 godine postojanja
Požarevac proslava1 - Copyright Opština Požarevac

Svečanom akademijom u požarevačkom Centru za kulturu obeležen je Dan OŠ „Kralj Aleksandar I“.

Goran Seger, direktor škole “Kralj Aleksandar I”, pozdravio je sve učenike, njihove roditelje, kolektiv i brojne goste. Po njegovim rečima, svi zaposleni i đaci imaju isti cilj – postizanje izuzetnih rezultata i želju da ova škola bude mesto sticanja znanja, vaspitanja, veština, topline i razumevanja. On je još dodao da se misija škole ostvaruje svakog dana i unapređuje proces rada kako bi ostvarili ciljeve, ispunili očekivanja i stvorili uslove za razvoj uspešnih ljudi. Cilj je da od deteta stvore čoveka i da pruže šansu svima.

Na akademiji se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da ima čast da učestvuje u proslavi Dana škole koja je kroz svoju istoriju menjala ime ali ne i zacrtane ciljeve u obrazovanju:

Opština Požarevac
 

- Neposredno nakon II Svetskog rata “Škola broj 3“, pa “Veljko Dugošević“ od 1948. do 2002. godine a i pre i posle toga sa imenom “Kralj Aleksandar I“, bili ste ponos grada. Ponos, ne samo onog dela grada koji je vašu školu pohađao, kao i njihovih roditelja, već i svih ostalih koji su svoje znanje stekli u drugim požarevačkim osnovnim školama. Kada govorimo o značaju osnovnog obrazovanja, govorimo o najvažnijem segmentu obrazovanja sveukupno. Ukoliko želite da budem još određeniji, mislim posebno na rad sa đacima prvacima koji ulazeći u svoju učionicu u septembru, ulaze u novi svet. Tamo, na tom prvom koraku, kod samih vrata, oni zavole ili ne zavole znanje kao način prolaska kroz život. Ti učitelji, a kasnije nastavnici, direktno su odgovorni, odnosno zaslužni za sve buduće sjajne srednjoškolce i još sjajnije studente. Učitelji i nastavnici osnovne škole Kralj Aleksandar I, današnji i oni koji su nekada ovde radili, zapravo i jesu anđeo na ramenu svih onih sjajnih umova koji su proslavili ovaj grad, a potekli ispod vašeg krova. Pored vrhunskih naučnih radnika, inženjera, lekara, umetnika i sportista, boravkom u vašoj školi hvale se i odlični ekonomisti, trgovci i zanatlije i sve ostale karijere koje su dale svoj doprinos razvoju našeg društva. Kao predstavnik ovog grada, zajedno sa timom svojih saradnika, najozbiljnije sam shvatio zadatak da ovu i ostale obrazovne ustanove nikada ne prestanemo da unapređujemo. Ne mislim tu samo na infrastrukturu, uslove rada i boravka u učionicama, već i na podizanje značaja i statusa prosvetnih radnika. Govoreći o obnavljanju postojeće i izgradnji nove infrastrukture, imamo se čime pohvaliti u ovoj školi. Rezultati koje smo postigli na tom polju nas raduju, ali i obavezuju da lestvicu zacrtanih ciljeva ne prestanemo da podižemo. Kada govorimo o uvažavanju prosvetnih radnika i njihovog značaja za društvo, znamo da oni uvek više daju nego što dobijaju. Obaveza svih nas je da tu razliku smanjimo i shodno svojim ingerencijama, nastavimo da utičemo i na poboljšanje materijalnog stanja svih radnika u prosveti. Svi vi zajedno, u osnovnoj školi “Kralj Aleksandar I“, zajedno sa ostalim kolegama iz grada, radite jedan uzvišeni posao. Na tom putu, koji nije takmičenje, ali jeste trka, uvek ste postizali velike rezultate. Uveren da u tom maratonu nećete posustati već da ćete i dalje biti među vodećima u Srbiji, znam da nas u godinama pred nama čeka još sjajniji i razvijeniji Požarevac.

Na svečanosti su dodeljene zahvalnice javnim i privatnim preduzećima koja su pomogla školi, kao  i najzaslužnijim nastavnicima a među nagrađenima je i Grad Požarevac.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Požarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike