Demineri sutra u krugu “Slobode”: Opet se uništavaju neeksplodirana sredstva, moguće nove detonacije

12.07.2021

17:27

0

Autor: J. V.

Izvor: RINA

24sedam/Goran Sivački

Specijalizovane deminerske jedinice Tehničkog remontnog zavoda Kragujevac će u utorak u periodu od 7 do 15 časova ponovo uništavati neeksplodirana ubojita sredstava.

Pročitajte još:

– Ukoliko građani čuju detonacije iz pravca fabrike, treba da znaju da je u toku kontrolisano uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava – saopštili su iz vojne kompanije “Sloboda”.

Kako kažu meštani, prethodnog puta kada je vršeno uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava detonacije su se sporadično čule, mada nakon dva akcidenta koja su se dogodila, za samo 15 dana, strah je još uvek prisutan.

RINA

– Neretko se desi da na našim parcelama pronađemo neku municiju, ne diramo ništa. Decu ne puštamo da se igraju tamo gde nije pokošeno. Sad je sve odlično, kako je bilo pre mesec dana. Još uvek osluškujemo svaki zvuk, naročito u noćnim satima. Nije nam svejedno, strah se uvukao u kosti, nakon svih onih silnih detonacija – kaže Nenad Despotović koji živi u neposrednoj blizini fabrike “Sloboda”.

Pročitajte još:

Nakon mesec dana pauze proizvodnja je nastavljena, a na svoja radna mesta vratilo se i 410 radnika koji rade u pogonima pirotehnike.

Još uvek se ne zna tačan uzrok akcidenata, a Ministarstvo odbrane formiralo je komisiju koja će to utvrditi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti