Zvezdin put do Lige šampiona: Zagrepčani tek u plej-ofu, mine su Omonija, Legija, Kluž ...

24.05.2021

07:41 >> 10:03

0

Crveno-beli već pobedom u drugom kolu obezbeđuju grupnu fazu Lige konferencije

Zvezdin put do Lige šampiona: Zagrepčani tek u plej-ofu, mine su Omonija, Legija, Kluž ...
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde definitivno startuju od drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona i do četvrte, plej-of runde imaće status nosioca. To, naravno, nikako ne znači da ekipu prvaka Srbije očekuje lak put do utakmice za pet miliona evra, ali mora se uzeti u obzir da će igrači imati nešto duži odmor i da je evropska perspektiva, makar bila to i Liga konferencije, sasvim izvesna ako se prebrodi drugo kolo kvalifikacija..

U tom drugom kolu Zvezda kao nosilac mogla bi da dočeka Škendiju (Makedonija), Slovan (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora) i kao najteže rivale Omoniju sa Kipra i starog dužnika Kairat iz Kazahstana, koji je ne tako davno znao da drži lekcije crveno-belima. Okolnosti su se u međuvremenu izmenile. Tim iz Kazahstana ne bi sada bio nikakav bauk, ali je svakako bolje da evropsko zagrevanje započne iz Litvanije ili Estonije, pa i Makedonije i Gruzije, nego iz Katahstana do koga se mora leteti najmanje sedam sati.

MN Press

Ako bi sve prošlo bez velikih iznenađenja, a svaka runda servira bar jedno takvo, Crvenu zvedzu u trećem kolu očekuje znatno teži posao: Malme (Švedska), Šerif (Moldavija), Ludogorec (Bugarska), Legija (Poljska), Kluž (Rumunija) i Ferencvaroš (Mađarska).

U četvrtom kolu, Zvezda bi se spustila ispod crte razgraničenja nosilaca i nepovlašćenih, pa bi u tom slučaju prodor do Lige šampiona išao preko Salcburga, zagrebačkog Dinama, praške Slavije ili Olimpijakosa. Mnogo toga vezano za ove utakmice biće određeno poslom u letnjem prelaznom roku. I sa ovim timom koji je trenutno na raspolaganju Dejanu Stankoviću moglo bi da se očekuje čudo, kao što je bila dobra igra protiv Milana u šesnaestini finala Ligi Evrope, ali isto tako treba biti pošten kod procena kvaliteta, jer češki, grčki, austrijski i hrvatski šampioni sa dobrim razlogom imaju veće koeficijente od najboljeg tima Srbije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike