Nije sve u parama: Francuska ima novog fudbalskog vladara!

23.05.2021

21:10 >> 21:28

0

Autor: Adam Štulić

Lil skinuo sa trona prebogati PSŽ

Nije sve u parama: Francuska ima novog fudbalskog vladara!
Copyright Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Lil je šampion Francuske, jer je u nedelju uveče u utakmici odluke pobedio Anže u gostima rezultatom 2:1 i tako četvrti put u klupskoj istoriji osvojio trofej prvaka.

I to prvi posle tačno 10 godina!

Sa druge strane, Pari Sen Žermen nije uspeo, iako je bio apsolutni favorit. Nejmar je večeras protiv Bresta neverovatno promašio penal, ali i bez obzira na to – pobeda nije donela Parižanima trofej.

Za sve su se pitali Lil i njegov lider – neverovatni Turčin Burak Jilmaz, koji je sa 35 godina sa saigračima osvojio Ligu 1 – i to ispred glamuroznog i neuspešnog Pari Sen Žermena, kome za veliki trofej ove sezone nije bio dovoljan ni tim ukupno vredan 828 miliona evra!

Jilmaz je tako za manje od godinu dana u klubu ispisao istoriju kluba. Stigao je prošlog leta iz Bešiktaša i dao čak 18 golova, uključujući i večerašnji iz penala, za tri boda i titulu.

A došao je u Lil bez obeštenja!

Naravno, ovo je pre svega timski uspeh Lila, na čelu sa trenerom Kristofom Galtjeom, koji je 2018. sačuvao tim od ispadanja, 2019. je bio vicešampion, a 2021. je doneo titulu stadion Pjer Oro!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike