Zvezdin junak iz Kopenhagena: Svakakve stvari spolja dolaze do nas, pokazali smo da nam niko ništa ne može

04.07.2021

10:05

0

Autor: Adam Štulić

Radovan Pankov o dosadašnjem radu na pripremama i startu sezone

Zvezdin junak iz Kopenhagena: Svakakve stvari spolja dolaze do nas, pokazali smo da nam niko ništa ne može
Copyright Radovan Pankov foto: MN Press

Jedna od najupešnijih sezona u klupskoj istoriji je iza fudbalera Crvene zvezde, koji se već desetak dana u Austriji spremaju za nove izazove.

Izabranici Dejana Stankovića ostvarili su i dve pobede na prva dva prijateljska meča (GAK i Aris), a impresije o dosadašnjem toku rada, za zvaničan sajt kluba, dao je štoper Radovan Pankov.

– Malo smo umorni, ali to je ono što je normalno u pripremnom periodu. Moramo da se spremimo kako bismo ispunili očekivanja zvezdaške javnosti – istakao je mladi defanzivac, otkrivši da igrači sa stručnim štabom Dejana Stankovića puno rade na detaljima koje je trebalo ispraviti posle uvodnih kontrolnih mečeva.

– Mogao je i neki gol više da padne, naročito u prvoj utakmici protiv GAK-a. Bilo je i nekih propusta, ali to je uobičajeno i na nama je da ih smanjimo na minimum, naročito mi u odbrani. Radimo dosta na detaljima kako se to više ne bi ponavljalo. Zadovoljan sam što smo postigli puno golova, a mogao je biti i koji više na ove dve utakmice.

Težak rad svakako značajno olakšava dobra atmosfera u ekipi.

– Atmosfera je zaista vrhunska i uz nju nam sve lakše pada. U prethodne dve godine, koliko sam ja tu, ne mogu da kažem nijednu lošu reč za momke u svlačionici. Stvarno su izuzetni i jedva smo čekali da se ponovo okupimo i krenemo sa treninzima. Tu su šale i zabava i uvek neko „peckanje“, naravno u granicama normale. Ne pamtim da je ovakva atmosfera vladala u nekom klubu za koji sam igrao u karijeri.

Zvezdin junak iz kopenhagenske noći je naglasio da je ekipa složna i jedinstvena, i da će biti spremna za start sezone.

– Mi smo ozbiljna grupa koja se drži zajedno. Ima svakakvih stvari koje spolja dolaze do nas, ali nedamo se. Pokazali smo prošle sezone da nam niko ništa ne može. Odmah na startu sezone derbi utakmica sa našim drugim najvećim rivalom Vojvodinom. Nakon toga slede izazovi u Evropi, ono što svaki navijač Zvezde voli. Moramo da budemo na visokom nivou kada počnu evropske utakmice – podvukao je Pankov.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike