Zvezda "servirala osvetu" Partizanu: Crveno-beli juniori u borbi za završni turnir Evrolige

27.03.2021

17:00 >> 17:02

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Miloša Obrenovića ubedljivi protiv vršnjaka večitog rivala

Zvezda "servirala osvetu" Partizanu: Crveno-beli juniori u borbi za završni turnir Evrolige
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Juniori Partizana neće braniti trofej na kvalifikacionom turniru Evrolige u Železniku, pošto su u odlučujućem meču za plasman u finale poraženi od večitog rivala Crvene zvezde 80:64 (18:11, 21:19, 28:18, 13:16).

Crveno-beli su s kamatom naplatili prošlosezonski, veoma bolan poraz od izabranika Milivoja Lazića, koji su od prvog do poslednjeg sekunda meča u dvorani u Železniku jurili prednost rivala.

Zvezdini juniori bili su dominantni tokom većeg dela meča, već u prvom poluvremenu su u nekoliko navrata propustili priliku da odu na dvocifreni plus, ne koristeći greške (17 na kraju meča) koje su Partizanovi košarkaši pravili u serijama.

Kada se tome dodaju i promašena slobodna bacanja crno-belih (13/26 na kraju), devet poena zaostatka na kraju prvog poluvremena delovalo je kao solidan rezultat za Partizan, koji je u trećoj deonici potpuno stao.

Na sve nevolje, crno-beli su početkom treće deonice ostali bez Petrovića zbog povrede, a sa sa dve brzoplete greške na samom otvaranju pretposlednjeg kvartala Lazićevi učenici omogućili su rivalu da serijom 6:0 stigne do 15 poena prednosti.

Jedan od razloga lakog i ubedljivog poraza Partizana leži u veoma lošem šutu za tri poena. Crno-beli su prvu trojku na meču pogodili u 23. minutu, ubrzo je Jovanović ubacio još jednu i poveo saigrače ka prilasku na jednocifreni zaostatak, ali se ispostavilo da je nada Partizana bila kratkog daha.

Zvezdini košarkaši su u završnici treće četvrtine dodali gas, ovoga puta maksimalno su iskoristili sve poklone rivala i, uz nekoliko ubačenih šuteva sa distance, do odlaska na poslednji dvominutni odmor završili ceo posao na meču (67:48).

Pročitajte još

Crveno-beli će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Mege i Budućnosti.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Branković sa 22 poena, Matović sa 13 i Radaković sa poenom manje, dok su kod Partizana efikasniji od ostalih bili Jovanović sa 13, Popović i Petrović sa po 10 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike