Zvezda odlično prošla na žrebu, miriše na evropsko proleće: Ponovo protiv Brage i Ludogoreca, prvi put protiv Mitjilanda

27.08.2021

10:36 >> 12:30

0

Zvezda odlično prošla na žrebu, miriše na evropsko proleće: Ponovo protiv Brage i Ludogoreca, prvi put protiv Mitjilanda
Copyright LIga Evrope UEFA/Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u grupi F sa Bragom, Ludogorecom i danskim Mitjilandom.

Crveno-beli su već igrali protiv Brage, 2005. godine, kada su posle beogradskih 0:0, izbacili portugalsku ekipu odigravši 1:1 u revanšu. Gol odluke tada je postigao Milan Purović, a tim predvođen trenerom Valterom Zengom prošao je u grupnu fazu Lige Evrope.

Najsvežije sećanje crveno-beli imaju na svoje duele protiv Ludogoreca. Igrali su 2016. godine u 3. kolu kvalifikacija za prolaz u Ligu šampiona. Crveno-beli su imali odličan rezultat u Bugarskoj (2:2), ali su pali na Marakani.

Bugari su održali fudbalsku lekciju, mada im je u tome dosta pomogao i Gelor Kanga koji je zaradio crveni karton u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Na kraju je bilo 2:4 za Bugare. U timu Zvezde koji je igrao protiv Bugara i dalje su Aleksandar Katai, Slavoljub Srnić, Gelor Kanga.

Zvezda se nije sastajala sa Mitjilandom, osim ako se ne računa duel njihovih U19 selekcija u omladiskoj Ligi šampiona. Danci su na Marakani slavili sa glatkih 3:0 u martu prošle godine.

Grupa A: Olimpik Lion, Rendžers, Sparta Prag, Brondbi

Grupa B: Monako, PSV, Real Sosijedad, Šturm Grac

Grupa C: Napoli, Lester, Spartak Moskva, Legija Varšava

Grupa D: Olimpijakos, Ajntraht, Fenerbahče, Antverpen

Grupa E: Lacio, Lokomotiva Moskva, Olimpik Marselj, Galatasaraj

Grupa F: Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjiland

Grupa G: Bajer Leverkuzen, Seltik, Betis, Ferencvaroš

Grupa H: Dinamo Zagreb, Genk, Vest Hem, Rapid Beč

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike