Zvezda kreće u Kaunas: Na treninzima i dobro poznato lice

22.02.2021

15:00 >> 15:04

0

Autor: D. B.

Jedan od igrača koji su bili zaraženi koronavirusom ponovo je sa timom

Zvezda kreće u Kaunas: Na treninzima i dobro poznato lice
Copyright MN Press

Ova nedelje nije bila predviđena za dupli program u Evroligi, ali će košarkaši Crvene zvezde, ipak, dva puta izlaziti na parket.

Crveno-beli će sutra prvo odigrati odloženi meč 24. kola Evrolige protiv Žalgirisa u Kau-nasu (prvobitno utakmica je trebalo da se igra 4. februara, ali je odložena zbog velikog broja igrača koji su bili pozitivni na testovima na koronavirus), a zatim će u petak igrati protiv Baskonije u Vitoriji.

Što se tiče situacije u timu, ona je i dalje nepovoljna, pa će se u ekspediciji koja putuje u Kaunas ponovo naći juniori Vujičić i Šaranović. Ipak, ima i dobrih vesti za crveno-bele. Tokom vikenda timu se priključio i Kori Volden. Američki bek je odigrao poslednji meč još krajem januara i to protiv francuskoj ASVEL-a u Evroligi. Prema nezvaničnim informacijama sledeći igrači koji bi trebalo da se priključe timu, naravno pošto dobiju potvrdu medicinskog tima da to smeju da učine su Lendri Noko i Lengston Hol.

Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja – komplimentima je počeo priču trener crveno-belih Dejan Radonjić.

A što se tiče očekivanja uoči duela u Kaunaus, Radonjić je precizan.

Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim procentima. Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući – objašnjava Radonjić.

Pročitajte još

Jedan od onih koji će morati i u Kanasu da ponesu veliki teret odgovornosti je Dejan Davidovac.

Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Tim koji je godinama zajedno i uigran je. Igraju čvrsto, bore se za TOP 8 ove sezone, tako da pre svega očekuje fizički tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu kontakt igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na prethodne godine. To je po meni ključ ove utakmice – rekao je Davidovac.

Igrači Zvezde će se u Beograd vratiti odmah posle utakmice protiv Žalgirisa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike