Zvezda kreće na sve ili ništa: Rival je tim protiv koga ne znaju za poraz i koji igra fantastično ove sezone

17.12.2020

12:23

0

Autor: D. B.

Crveno-beli će sutra dočekati zahujtalu Valensiju

Zvezda kreće na sve ili ništa: Rival je tim protiv koga ne znaju za poraz i koji igra fantastično ove sezone
Copyright MN Press

Kako prekinuti niz poraza? Sa ovom rečenicom na pameti, košarkaši Crvene zvezde sutra će dočekati Valensiju (19.00) u 15. kolu Evrolige, takmičenja u kome su crveno-beli u seriji od pet neuspeha.

U Beograd, čini se baš u nepovoljnom momentu, dolazi tim koji je u dobroj formi, tim koji je ostvario devet pobeda u 14. kola, od čega su poslednje dve nad timovima koji spadaju u vrh evropske klupske košrke – Anadolu Efes i Olimpijakos.

U Beograd stiže možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi. Znatno su se pojačali ove sezone i istakli svoje ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepelića… Odigrali su fenomenalno u Pireju i stižu sigurno u odličnom raspoloženju na ovu utakmicu. Odlični su šuteri, odlično trče kontru i ključ je kako ih timski odbraniti, jer individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i svojih mana. Verujem da imamo šansu uz strpljenje koje moramo da pokažemo na toj utakmici – rekao je trener Crvene zvezde Saša Obradović.

Pročitajte još

Do sada je Zvezda znala kako da izađe na kraj sa Valensijom. Gotovo nerealno zvuči podatak da je u dosadašnjih pet mečeva u Evroligi uvek pobeđivala španski tim.

– Igraćemo protiv ekipe koja igra odlično, a neke od najvećih pobeda ove sezone beležila na gostujućim parketima. Stižu u Beograd u dobrom raspoloženju posle pobede u Atini. To je ekipa koja se godinama gradi oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, a sada je izuzetno pojačana dolaskom Kalinića, Vilijamsa, Hermansona…. Odlični su, imaju dugačku klupu, igraju dobro i to se vidi i po tabeli. Neće nam biti lako, ali mi moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dođemo do pobede – smatra Ognjen Dobrić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike