Zvezda je želela Petruševa - zašto nije došlo do transfera

16.01.2021

09:25 >> 10:47

0

Autor: D. B.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović, otkrio do sada nepoznate detalje

Zvezda je želela Petruševa - zašto nije došlo do transfera
Copyright MN Press

Filip Petrušev je pojačao Crvenu zvezdu. Ovo je mogla da bude vest koja bi sigurno potpuno promenila balans snage u ABA ligi. Ali, ideja da najkorisniji igrač regionalnog takmičenja obuče crveno-beli dres nije se ostvarila.

Zbog čega, u razgovoru za “Sputnjik”, objasnio je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

Imali smo razgovor, ne direktno sa njim, već sa njegovim odgovarajućim menadžerima. Zvezda prosto nema te pare. On je igrač Baskonije, koja je tražila da platimo 1,5 miliona evra, na šta sam se nasmejao. Posle toga je to “skinuto” na 800.000, na šta sam se još više nasmejao. Imali smo još drugih predloga, to nije ispalo realno i uradili smo maksimalno šta smo mogli. Želim mu uspešnu karijeru, on je dete poniklo u Železniku, tamo je živeo, tamo su mu valjda i roditelji i želim mu da napravi izuzetnu karijeru. Radi se o izuzetno kvalitetnom momku, vanserijskih igračkih mogućnosti i očekujem ga sledeće sezone u NBA – okrio je Čović.

Govrio je prvi čovek crveno-belih i o najavama “alfa i omege” Evrolige Đordija Bertomeua, koji je nedavno otkrio i da vidi jednu A licencu za takmičenje u elitnom klupskom nadmetanju Starog kontineta u rukama kluba kao što je Partizan ili Crvena zvezda.

– Mi već godinama radimo na tom projektu. Koji god kriterijum da stavim u analizu, mislim da smo mi na našim prostorima zaslužili da imamo dva kluba u Evroligi. Znajući Đordija, on voli da pred Novu Godinu i praznike da takve izjave, koje naprave velika uzbuđenja na društvenim mrežama. Videćemo, borićemo se… mislim da je to realnost, ali da li će se to dogoditi – ne mogu da kažem – objasnio je Čović.

Što se tiče pojačanja predsednik tima koji je jedini predstavnik ABA lige u Evroligi ove sezone loptu je prabacio u dvorište novog trenera Dejana Radonjića.

Sada je na potezu Dejan, s tim da bi trebalo da vodimo računa da imamo 16 igrača i da je naš prelazni rok za ABA ligu do početka februara, a što se tiče Evrolige do marta. Ali dovoditi igrača da igra samo Evroligu – nije isplativo.

Pročitajte još

U ovom razgovru dotakao se Čović i odlaska Saše Obradovića sa klupe crveno-belih.

– Mislim da je Saša sam sebi nabio preveliku tenziju i prevelika očekivanja. Ja sam mu tokom jednog razgovora rekao da ne može nikad da svane pre jutra, da je dugačka sezona i da će u njoj biti lepih i teških trenutaka. Mislim da je njega izjela ta velika tenzija, ta velika želja. Saša je izvanredan i pošten čovek i izvanredan radnik, ja tu nemam šta da kažem, ali… odgovornost za klub je bila na upravi – otkrio je Čović uz nadu da će se Obradović nekada ponovo vratiti u Zvezdu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike