Zvezda je za Armani - "tata"

18.11.2020

21:44 >> 21:51

0

Autor: D. B.

Crveno-beli upisali trijumf u Milanu

Zvezda je za Armani - "tata"
Copyright MN Press

Neke tradicije su tu da ne bi bile srušene. Recimo, ona koja kaže da će košarkaši Crvene zvezde pobediti kolege iz milanske Olimpije u Evroligi. Učinili su to šesti uzstopni put.

U 9. kolu elitnog evropskog klupskog takmičenja: Armani – Crvena zvezda 79:87 (23:18, 21:30, 16:18, 17:17).

Bio je to meč u kome je tim Saše Obradovića imao i periode sjajne igre, momente u kojima je pokazala čvrst karakter, a na kraju se broji vrlo važna pobeda.

Zvezda je povela u finišu druge četvrtine i uspešno je kontrolisala dešavanja mahom do kraja meča. Naravno, Armani, tim sastavljen da se ravnopravno upusti u borbu za plasman na završni turnir Evrolige, učinio je sve što je mogao da bi obranio domaći teren.

Pročitajte još: Kako je izgledao tok meča

Ali kada su uspeli da priprete, Zvezda je imala jednog ili više “keca u rukavu”. Recimo Marka Simonovića koji je postigao izuzetno važnu trojku na startu četvre četvrtine. Ili Džordana Lojda koji je pocepao mrežicu iza linije 6.75 kada su crveno-beli poveli sa osam razlike (79:71).

Tima Saše Obradovića dobio je potpuno bitku u skoku. Mnogo muke igračima italijanskog tima zadao je Emanuel Teri. A kada se na skakačku dominaciju doda i odličan procenat šuta za tri poena, dosta dobro izvođenje slobodnih bacanja posebno u drugom poluvremenu, pa i mali broj izgubljenih lopti, jasno je zbog čega put Barselone, gde ih u petak očekuje duel protiv katalonskog velikana, crveno-beli kreću u odličnom rasploženju.

Armani: Panter 10, Ledej 11, Micov 13, Moraskini, Rol 10, Rodrigez 11, Tarčevski 6, Bilja, Dilejni 8, Šilds 6, Bruks 2, Hajns 2.
Crvena zvezda: Ročesti 9, O’Brajant 11, Hol 7, Volden 15, Lojd 17, Davidovac 4, LAzić, Dobrić, Simonović 7, Jagodić-Kuridža 6, Kuzmić 2, Teri 9.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike