Zvezda iz Zinhajma gleda u budućnost (anketa)

22.10.2020

07:10 >> 06:43

0

Autor: Jovan Terzić

Biće ovo prilika da Dejan Stanković proveri može li ozbiljno da računa na pojedine igrače, kao i formaciju sa trojicom u odbrani

Zvezda iz Zinhajma gleda u budućnost (anketa)
Copyright MN Press

Kvalifikacije su prošle, a epilog je da Crvena zvezda četvrtu sezonu uzastopno igra grupnu fazu UEFA takmičenja.

Ovaj put ne među elitom, mada možda bi i bilo drugčije da su protiv Omonije bile dve utakmice, a onda još dve protiv Olimpijakosa, ali ne vredi žaliti za prošlošću, već treba razmišljati o sadašnjem trenutku i onome što sledi.

Zato bi se gostovanje crveno-belih u Zinhajmu, gde od 21.00 igraju protiv Hofenhajma utakmicu 1. kola Lige Evrope, moglo okarakterisati kao hovi početak.

Novi početak za pojedine igrače koji nisu često starteri – Srđana Spiridonovića, Milana Gajića i Stahinju Erakovića – i ovo će im biti sjajna prilika da pokažu može li se u budućnosti ozbiljno računati na njih.

Stanković optimista i pored problema: Igramo bez pritiska

Novi početak i za Dejana Stankovića, jer dosad nije kao trener vodio tim u utakmicama protiv ovakvog rivala – favorita koji će konstantno napadati.

Kako se može čuti, odlučio je da zbog nedostatka nekoliko važnih ofanzivnih igrača promeni formaciju.

Neće to biti prvi put da crveno-beli igraju sa trojicom pozadi, ali hoće od starta utakmice i u sastavu koji nema mnogo zajedničkih minuta na terenu (Degenek, Milunović, Eraković).

Izjavom da njegov tim nema pritisak moranja i da očekuje slobodnu igru, mladi teren je rasteretio igrače, ali je sigurno da će svaki pojedinačno biti pod lupom za naredni period, odnosno dve utakmice kod kuće protiv Slovan Libereca i Genta, u kojima će Zvezda biti ta od koje se očekuje pobeda.

Večeras pobeda nije imperativ, i bod bi bio veliki protiv odličnog nemačkog tima, koji je ne tako davno, 27. septembra, savladao Bajern Minhen 4:1.

U slučaju poraza neće na “Marakani” dugo žaliti, jer Slovan dolazi u Beograd već za nedelju dana…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike