Zoran Stojadinović za 24sedam: Vratiće nas klinci među velike, šteta je samo što im se otežava posao!

16.11.2020

14:33

0

Poznati srpski menadžer o budućnosti srpskog fudbala posle debakla u baražu za EP

Zoran Stojadinović za 24sedam: Vratiće nas klinci među velike, šteta je samo što im se otežava posao!
Copyright MN Press

Koliko god bili talentovani da rušimo sopstveni fudbal, nemoguće ga je dovesti do propasti! Ova optimistička prognoza provejava iz izjave poznatog srpskog menadžera Zorana Stojadinovića, koji uprkos svemu žali kao i većina navijača što se “orlovi” neće naći na završnom turniru najboljih reprezentacija na kontinentu.

Posle dve nedelje Filip Đuričić saznao dobru vest

– Nećemo propasti zato što imamo na desetine supertalentovanih dečaka! Žao mi je samo što ćemo im ovim neuspesima otežati put, a realno nismo morali da dođemo u ovu situaciju – priča Stojadinović za 24sedam i nastavlja:

MN Press

– Doveli smo sebe u tešku situaciju. Pogledajte, piše se da Tumbaković odlazi i šta onda čeka njegovog naslednika? Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo odmah u martu, bez šanse da se pre toga odigra makar jedna prijateljska utakmica na kojoj bi se selektor i igrači upoznali. Odmah kreće takmičenje u kome moraš da završiš kao prvi da bi se kvalifikovao na SP 2022. Kakve su šanse za to, posebno iz ove perspektive poraženog tima u baražu! Ako budemo drugi opet moramo u baraž, a već znamo koliko je to jednostavan posao.

Stojadinović veruje da će se neuspesi odraziti i na njegov posao u posredovanju transfera igrača.

– Normalno, osetiće svi, klubovi, igrači, mi agenti, ali ne toliko zbog samog neuspeha A reprezentacije. Vidite da se poslednjih godina evropski klubovi ovde pojavljuju sa interesovanjem za mlade igrače, koji nisu završili svoj razvoj. Sada, postoji drugi deo problema, jer mi tako talentovana fudbalska nacija nemamo nijednu mlađu selekciju na nekom evropskom prvenstvu. Nije to ona situacija, gde tebi ode U21 na EP, pa tamo u grupi izgubi od Nemaca i Portugalaca. Ne, sada ih uopšte nema! To je katastrofa! Da ne pričam da su Sergej, Živković, Rajković, Grujić, Mitrović i ostali bili prvaci Evrope ili sveta sa U19 ili U20, pa su zato lako dolazili do klubova u inostranstvu. Neko mora pronaći odgovor na ovo pitanje gde su se izgubile mlađe selekcije i šta je dovelo do toga da ih nema.

Kalkulacije: Jedan cilj ostvaren remijem, ali za drugi ni pobeda nije garant

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike