Znamo cilj i zadatak na OI: Golman srpskih "delfina" Branislav Mitrović za 24sedam o turniru u Tokiju

26.07.2021

15:37 >> 17:14

0

Španci zaboravljeni, Kazahstanci za samopouzdanje

Znamo cilj i zadatak na OI: Golman srpskih "delfina" Branislav Mitrović  za 24sedam o turniru u Tokiju
Copyright MN Press/Ivica Veselinov

Put ka odbrani olimpijskog zlata vaterpolisti Srbije počeli su porazom od Španije, a svi naši igrači već su “zaboravili” premijeru na OI u Tokiju.

Pred “delfinima” je duel sa autsajderom u grupi, repezentacijom Kazahstana, pojačanom dvojicom srpskih vaterpolista Srđanom Vuksanovićem i Dušanom Markovićem.

– Da, oni već duže igraju u inostranstvu. Oni su izuzetno kvaliteni igrači sa velikim iskustvom. Ali, bez obzira na to, Kazahstan je definitivno nasjlabija ekipa u našoj grupi, mislim da utakmicu treba iskoristiti za uigravanje i pre svega za podizanje samopouzdanja. To je veoma bitno za nastavak takmičenja – kaže za 24sedam naš golman Branislav Mitrović.

Zbog pravila da se za meč na Igrama može prijaviti 12, a ne 13 igrača, postoji realna opcija da se Mitrović, koji je branio u duelu sa Španijom, malo odmori. O tome će odluku doneti selektor Dejan Savić, a Mitrovića pitamo koliko je teško prilagoditi se uslovima u Tokiju.

– Pa, dobro. Očekivali smo ovakve stvari, bio je to deo mentalne pripreme. Jeste neobično, ali svi znamo zadatak i cilj zbog kog smo došli. Iz tog ugla ništa nam ne predstavlja problem.

Vaterpolisti Srbije meč drugog kola sa Kazahstanom igraju u utorak od 7.00 po našem vremenu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike