Zlatne devojke i zlatni momci: Oni znaju kako se osvajaju medalje na Olimpijskim igrama

15.07.2021

19:24

0

Milica Mandić, Tijana Bogdanović i vaterpolisti Srbije otputovali za Japan

Zlatne devojke i zlatni momci: Oni znaju kako se osvajaju medalje na Olimpijskim igrama
Copyright Foto: Oks.org.rs

Od njih se s pravom mnogo očekuje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Oni znaju kako se osvajaju medalje na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Tekvondoke Milica Mandić, zlatna sa OI u Londonu 2012. i Tijana Bogdanović, srebrna iz Rija 2016, zajedno sa aktulenim olimpijskim šampionima vaterpolistima Srbije, krenuli su put Japana.

Vaterpolisti će nakon sletanja u Tokio nastaviti put ka Kašivazakiju, gde će odraditi pripremni kamp, dok će se naše tekvondo šampionke, zajedno sa trenerom Draganom Jovićem, odmah smestiti u Olimpijsko selo.

– Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtfinalu. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta i siguran sam da ova reprezentacija može, ne samo da brani, nego i da osvoji neku od medalje – rekao je trofejni selektor vaterpolista Dejan Savić.

Njegov kolega iz tekvondo reprezentacije, trener Milice i Tijane, Dragan Jović istakao je da su njegove pulenke spremne da pruže maksimum u Tokiju.

– Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo pet godina. Jedva čekamo da uđemo u olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike