Odbojkašice u Japanu napadaju triplu krunu: Dodajte olimpijsko zlato evropskom i svetskom

15.07.2021

14:59

0

Srpkinje svesne pritiska, ali i svojih kvaliteta

Odbojkašice u Japanu napadaju triplu krunu: Dodajte olimpijsko zlato evropskom i svetskom
Copyright MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije krenula je put Japana. Letom preko Fankfurta stići će do Hofua, dobro poznatog grada, u kom će finiširati pripreme pred početak Olimpijskih igara.

Selektor evropskih i svetskih šampionki Zoran Terzić očekuje da će u Hofuu, kao i nekoliko godina ranije, sve biti na vrhunskom nivou.

Zoran Terzić/oks.org.rs

– Bićemo tamo pet dana, dovoljno za aklimatizaciju i sitne korekcije u igri. U Tokio idemo kao olimpijski videšampioni i aktuleni svetski i evropski šampioni. Daćemo sve od sebe i nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Bitno je da su igračice spremne da daju svoj maksimum – rekao je Terzić, dok je kapiten Maja Ognjenović dodala:

Maja Ognjenović/oks.org.rs

– Pripreme su bile duge i ozbiljne, onakve kakve iziskuje takmičenje kao što su Olimpijske igre, ali i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje kasnije. Ne želimo da predviđamo, svesni smo pozitivnog pritiska i nadamo se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji.

Najbolja odbojkašica Svetskog prvenstva na kojem je Srbija trijumfovala Tijana Bošković uverena je u kvalitet naše reprezentacije.

Tijana Bošković/oks.org.rs

– Veliko je zadovoljstvo biti deo Olimpijskog tima Srbije. Očekuje nas težak turnir, naši protivnici imaju velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Verujem u naš kvalitet i u sve što smo radili prethodnih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na Olimpijskih igrama.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike