Zekino najveće čudo o kom se i danas priča: Niko nikad kao Ivanišević na Vimbldonu (VIDEO)

09.07.2021

11:04 >> 14:11

0

Trener Novaka Đokovića pre 20 godina napravio senzaciju nad senzacijama

Zekino najveće čudo o kom se i danas priča: Niko nikad kao Ivanišević na Vimbldonu (VIDEO)
Copyright Goran Ivanišević, Profimedia

Prošle su tačno dve decenije od najvećeg čuda u istoriji Vimbldona. Od 9. jula u kom je Goran Ivanišević, sadašnji trener najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, pokorio tenisku elitu i sa specijalnom pozivnicom uspeo da osvoji čuveni grend slem.

Takozvanu vajld kartu dobio je na ime starih zasluga, pošto je prethodno tri puta gubio u finalu Vimbldona. A onda je počela rapsodija.

U prvom kolu Šveđanin Jonson za zagrevanje, pa redom velika imena svetskog tenisa u tom trenutku, Karlos Moja, Endi Rodik, Greg Rusedski, Marat Safin i kultno polufinale u pet setova sa domaćim ljubimcem Timom Henmanom.

U finalu treći nosilac, Australijanac Patrik Rafter. Ivanišević dobija prvi i treći, a Rafter drugi i četvrti set. O petom odlučujućem i danas se priča u teniskim krugovima. Igra živaca, nadmudrivanje, istrajnost… I 9:7 za Ivaniševića. Grandiozan rezultat na smiraju velike karijere.

Pročitajte još:

Pobeda koja je popularnom Zeki značila sve, pobeda koja mu je, kako je sam rekao, sačuvala život.

– Svaki dan se setim tog dana. To je najveća priča mog života, 15 godina sam čekao na pobedu. Verovatno bih se ubio da nisam pobedio Raftera – otkrio je svojevremeno Noletov trener.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike