Završeno! Sančo se vratio "kući" u Mančester, poznato i koliko ide para na račun Borusije

24.07.2021

13:01 >> 14:00

0

Borusija od transfera zaradila 85.000.000 evra

Završeno! Sančo se vratio "kući" u Mančester, poznato i koliko ide para na račun Borusije
Copyright Džejdon Sančo foto: Profimedia

Džejdon Sančo se vratio kući! Ovo “kući” tačno je tek toliko da bi se objasnio poslednji grad u otadžbini u kojem je igrao pre nego što se u avgustu 2017. godine preselio u Borusiju Dortmund.

Sančo će narednih pet godina igrati u Mančesteru, ali za Junajted sa kojim je još prošle sezone počeo razgovore oko svog povratka u Englesku. Očigledno da su se ovog leta poklopili interesi sve tri strane, tako da će za obeštećenje od 85.000.000 desnokrilni napadač preći u tabor “crvenih đavola”.

Ugovor će trajati do 2026. godine, uz opciju da se produži na još jednu sezonu, ali nije dovoljno jasno ko može da aktivira taj produžetak saradnje.
– Šansa da se pridružim Mančester junajtedu je ostvarenje sna i jedva čekam da počne Premijer liga. Ovo je mlad tim i doneće mnogo uzbuđenja – rekao je Sančo.
Mladi engleski reprezentativac rođen je u Londonu 2000. godine. sa sedam godina počeo je da trenira u Votfordu, da bi 2015. godine prešao u Mančester siti.
Iz omladinskog tima “građana” otišao je posle samo dve godine jer se nije mogao dogovoriti sa gazdama kluba oko plate koju bi mu doneo prvi profesionalni ugovor. To je iskoristila Borusija za koju je odigrao 107 utakmice u Bundesligi, postigavši 38 golova za “milionere”.
Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike