Vreme je za šljaku: Šta možemo da očekujemo od Novaka Đokovića u ovom delu sezone

14.04.2021

05:07 >> 07:08

0

Autor: Milan Nastić

Nikola Pilić analizira prednosti i mane najboljeg tenisera sveta uoči današnjeg starta Novaka u Monte Karlu

Vreme je za šljaku: Šta možemo da očekujemo od Novaka Đokovića u ovom delu sezone
Copyright Profimedia.rs

Vreme je. Prvi put posle Australijan opena, najbolji teniser sveta, Novak Đoković počinje takmičenje na jednom turniru. Meč drugog kola Mastersa u Monte Karlu, protiv sjajnog tinejdžera iz Italije Janika Sinere, označiće i početak dela sezone na šljaci.

Ove sezone plan u ovom delu godine za Novaka će biti nešto drugačiji. Ništa čudno kada se zna da od ove godine Beograd ponovo ima ATP turnir i da je samo neka, ne daj bože, povreda, mogla da odvoji možda i najboljeg sportistu u istoriji ove države, da ne zaigra na njemu. Dakle, ovaj deo sezone kreće u Monte Karlu, sledi Beograd, prijava je poslata i u Madrid, a do početka Rolan Garosa, koji je pomeren za sedam dana, igraće se i Rim. Da li je Novak spreman za ovoliki broj izazova?

Jedan od najuspešnijih teniskih trenera na svetu Nikola Pilić smatra da je pauza od dva meseca dug period za jednog igrača kakav je Novak Đoković i da to može da utiče na njegove rezultate u narednom periodu.

Dva meseca su dug period i teniseri takve stvari ne smeju da rade, jer veoma brzo se izađe iz ritma. Svestan sam da je želeo da se odmori od Australijan opena, ali sa druge strane može da ga izbaci iz koloseka. Nadamo se da do toga neće doći, jer je on najbolji igrač na svetu – počeo je razgovor Pilić za 24sedam.

Po njegovim rečima jedina olakšavajuća okolnost za Novaka je ta, što i rivali nisu igrali više mečeva od njega.

Svestan sam da je ovaj virus dosta uticao na organizaciju raznih turnira i da je većina igrača kao i Novak nisu imali priliku da igraju. Nema dileme da će sve dosta uticati na formu tenisera, i upravo turnir u Monte Karlu će pokazati u kakvom stanju su sami akteri, pa samim tim i Novak.

Profimedia.rs

Nekadašnji Đokovićev trener ističe da srpski teniser ima na pretek motiva da napokon prekine dominaciju Rafaela Nadala na šljaci.

Veći je pritisku na Rafi, jer se on smatra kraljem šljake. Od njega se očekuje dominacija na ovoj podlozi. U narednih 1.000 godina neće niko uspeti da ostvari, ono što je uradio on. To je tako. Sada, kako će biti u praksi, ove godine, videćemo. I u prošlosti je Đoković dobijao Nadala, pa se nadam da će tako biti i ove sezone. Monte Karlo, Rim i Madrid su turniri na kojem će se videti kakav je ko na ovoj podlozi. Naravno, sve to je uvertira pred najvažniji događaj, a to je Rolan Garos. Novak je odlično startovao u 2021. godini, osvojio Australijan open, i siguran sam da želi da nastavi u tom ritmu. Ali, ponoviću, dva meseca su dug period i to može da utiče na njegovu formu – istakao je Pilić za 24sedam.

Nikola Pilić smatra da u Monte Karlu nema izrazitog favorita.

Stvarno je teško reći šta može da uradi Novak na ovom Mastersu. Kad to kažem ima više razloga: prvi turnir koji se igra na ovoj podlozi, drugo ne znamo u kakvoj formi je došao u Monte Karlo. Pritom, živimo u doba pandemije, i sigurno to utiče na njihove forme. Koliko je samo igrača povređeno. Verujem da će biti uzbudljiv turnir, a po meni izrazitog favorita – nema. Novak ima svoje šanse, ali i Nadal će sve da uradi kako bi pokazao da je i dalje najbolji igrač na ovoj podlozi na svetu.

Pročitajte još

Hrvatski trener se osvrnuo i na predstojeći turnir u Beogradu koji startuje sledeće nedelje.

To je sigurno dobro za srpski tenis. Na jednom mestu biće dosta kvalitetnih igrača. Vidim, da se spominje i dolazak Đokovića, to bi bilo odlično, ali nisam ja još siguran da će on i nastupati. Najavljen je, ali hajde da još malo sačekamo. Novaku to sigurno mnogo znači, ali ne znam koliki mu je prioritet, jer ga posle toga očekuje serija jakih Mastersa, pa i Rolan Garos – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike