Novak saznao ime prve prepreke u Monte Karlu: Đoković protiv svog "klona"

13.04.2021

10:58 >> 11:13

0

Autor: D. B.

Tinejdžer iz Italije pobedio Španca u prvom kolu

Novak saznao ime prve prepreke u Monte Karlu: Đoković protiv svog "klona"
Copyright Profimedia

Novak Đoković je saznao ime protivnika u 2. kolu Mastersa u Monte Karlu.

Mladi Italijan, jedan od najvećih talenata u svetu belog sporta, pobedio je u prvom kolu ovog turnira iz serija ATP 1.000 Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa.

Posle sat i 25 minuta igre bilo je 6:3, 6:4 za trenutno 22. igrača na ATP listi.

Siner je loše počeo meč. Već na startu prvog seta Španac, 46. teniser planete, je uspeo da mu oduzme servis. Nije to poljuljao samopouzdanje Italijana, koji ove sezone igra odlično. Vratio je brejk u četvrtom gemu, uspešno je sačuvao svoj servis, a onda je usledio i još jedan brejk. Stigao je tako Janik do prednosti od 4:2 koju do kraja seta nije ispuštao.

U drugom setu viđen je samo jedan brejk. Italijan ga je napravio već u prvom gemu. Ispostaviće se sasvim dovoljno da bi rešio pitanje pobednika u meču prve runde.

Statistika na kraju meča kaže: Siner je imao četiri asa, rival nijedan, 79% poena osvojio je posle prvog servisa, spasio je dve od tri brejk lopte.

Profimedia

Novak do sada nikada nije igrao protiv Sinera na nekom od ATP turnira. Činjenica je da se dva igrača jako dobro poznaju. Obojici je rezidencija u Monte Karlu, pa su u više navrata tokom svih ovih godina trenirali zajedno. Tinejdžera iz Italije, dugo već porede sa Đokovićem. Često ga opisuju ko dečka koji je potpuno posvećen tenisu.

Pročitajte još

– Janik o tenisu razmišlja 24 sata dnevno. Mentalno je sličan Đokoviću. I jedan i drugi pokušavaju da pojednostave igru, da ne komplikuju previše. Novak stalno napreduje, a Janik mora da radi isto – pričao je tokom prethodnog Mastersa, onog u Majamiju na kome je Siner stigao do finala, njegov trener Rikardo Pjati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike