Vreme je za 164. večiti derbi: Ko ima prednost, ko je u boljoj formi i kome šta ovaj meč donosi

04.04.2021

13:22 >> 13:25

0

Autor: Milan Nastić

Tri čoveka koji su bili akteri najveće svetkovine srpskog fudbala analiziraju za 24sedam timove Zvezde i Partizana

Vreme je za 164. večiti derbi: Ko ima prednost, ko je u boljoj formi i kome šta ovaj meč donosi
Copyright MN Press

Odbrojavanje može da počne. Bliži se drugi ovosezonski večiti derbi, 164. duel Crvene zvezde i Partizana, utakmica koja se se čekala od prošle jeseni.

Dva velikana srpskog fudbala u duel (sreda, 18 časova, TV Arena sport) ulaze u sjajnoj formi, naravno za istinski spektakl nedostajaće navijači kojima nije dozvoljeno prisustvo na stadionu “Rajko Mitić”, a kao i uvek, uoči najveće svetkovine srpskog fudbala pokušavamo da odgonetnemo ko je u prednosti crveno ili crno-beli.

Bivši fudbaler Partizana Milivoje Ćirković, imao je priliku da tokom 14 godina provedenih u crno-belom dresu, pa zna šta nosi večiti derbi.

Obe ekipe ulaze u derbi u pobedničkom ritmu. I Zvezda i Partizan sa velikim samopouzdanjem očekuju taj okršaj i verujem da ćemo u sredu gledati jednu odličnu utakmicu. Međutim, u takvim utakmicama nikad nije odlučivala trenutna forma, već pojedinac, neki potez, inspiracija, i u dosta slučajeva se dešavalo da ne pobedi bolje ekipa. Naravno, najveća žal je što ovako važnu utakmicu za srpski fudbal neće imati priliku da gledaju navijači na stadionu, jer ta podrška, huk sa tribina uvek su bila posebna inspiracija za svakog na terenu – počeo je razgovor za 24sedam Ćirković.

On ipak malu prednost daje Zvezdi, jer su domaćini u večitom derbiju.

MN Press

U ovom meču dajem malu prednost Zvezdi, jer igraju na svom terenu, i nemaju pritisak pobede, jer imaju devet bodova prednosti. Dok sa druge strane, Partizan mora da juri pobedu kako bi ostao u trci za šampionsku titulu. Videćemo kako će to sve da izgleda na samom meču,a opet Zvezda već duže vreme nije osetila slast pobede u derbiju, pa je već počelo da se priča, šta vredi titula u šampionatu kad ne mogu da trijumfuju u mečevima sa Partizanom. Ponavljam, nadam se dobrom meču i da će svi ljubitelji fudbala biti zadovoljni, pogotovo što se obe ekipe nalaze u odličnoj formi i već dugo ne znaju za poraz u prvenstvu – zaključio je Ćirković za naš portal.

Pročitajte još

Nebojše Krupnikovića se svi sećaju po fenomenalnom golu makazicama 1995. godine za crveno-bele i smatra se jednim od najlepših pogodaka u mečevima između Zvezde i Partizana u istoriji ovih utakmica.

– Verujem da ćemo u sredu gledati jedan odličan derbi i da se vidi ko je u ovom trenuku bolja ekipa. Moje mišljenje da Zvezda ima duži roster i kvalitetnije igrače i da to može da bude prevaga u tom duelu. Partizan se nalazi takođe u odličnoj formi, ali čini mi se da imaju manji fond dobrih igrača. To je nekih 11, 12 igrača, i čim neko ispadne iz tog ritma, dolaze problemi. Mislim da takve utakmice odlučuju nadahnuće jednog igrača, ali veoma važno je da i kolektiv odigra na najvišem nivou – kazao je za 24sedam Krupniković.

Bivši igrač crveno-belih ističe da titula Zvezde neće biti kompletirana ako se ne pobedi u večitom derbiju.

– Prednost od devet bodova ne mora da znači ništa, i gotovo sam siguran da će Zvezda biti šampiona, ali ovi okršaji su bitni zbog prestiža. Mnogo više znači ako osvojiš prvenstvo, sa pobedom u duelu sa Partizanom. U suprotnom, uvek će visiti ono u vazduhu, jesi najbolji, ali nisi pobedio u derbiju. Zbog toga je važno da se slavi u najvažnijoj utakmici u sezoni. Smatram da su večiti rivali ubedljivo dve najbolje ekipe u Srbiji i da im mnogo znači trijumf u takvim utakmicama. Nekad im se približi Vojvodina, ali to nije to. Svi ostali su po kvalitetu daleko ispod renomea koji imaju Zvezda i Partizan – poručio je Krupniković za 24sedam.

Pročitajte još

Milorad Kosanović je u dva navrata imao priliku da sedi na klupi Crvene zvezde i on u ovom meču očekuje jednu pravu vitešku borbu i da sve prođe u sportskom duhu.

MN Press

– Očekujem jednu dobru utakmicu, bez nekog velikog pritiska i da obe ekipe pokažu zašto su najbolje u zemlji. Najvažnije da sve protekne u sportskoj atmosferi, neće biti navijača, ali da sami akteri ne naprave neku glupost. Neka bude jedna viteška i sportska borba, pa nek pobedi bolji tim. Ja uvek dajem prednost Zvezdi, pogotovo što igra na svom stadionu, dok Partizan uvek na Rajko Mitiću igra nekako drugačije, malo i bojažljivo. Ko ima prednost, svako vreba svoju šansu. Zvezda treba da se plaši njihovih kontri i polukontri, gde su izuzetno opasni, i treba istaći da Partizan poslednjih tri meseca ima igru, da li se to nekome svidelo ili ne. Igraju dobar fudbal. Sa druge strane, crveno-beli imaju kontinuirani napad, i kad nametnu svoj stil igre, melju sve pred sobom i teško ih je onda zaustaviti – kazao je za 24sedam Kosanović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike