Milinko Pantić otvorio dušu za Špance: Svuda sam stranac, Partizan mi je posle porodice najveća ljubav

04.04.2021

09:00 >> 09:04

0

Autor: Milan Nastić

Priznao da bi voleo da sedi na klupi crno-belih

Milinko Pantić otvorio dušu za Špance: Svuda sam stranac, Partizan mi je posle porodice najveća ljubav
Copyright Profimedia.rs

Naziva sebe strancem, svuda u Srbiji, Španiji, Grčkoj, a obeležio je veliki trag u Partizanu, Panioniusu i Atletiku Madridu, gde je postao miljenik navijača, čak ima bistu na stadiona Vinsenta Kalderona.

Radi se o Milinku Pantiću koji je u velikom intervju za španski AS pričao o svemu, priznajući da mu je pored porodice, najveća ljubav upravo Partizan.

– Iz Srbije sam otišao 1991. godine, zbog toga sebe nazivam strancem, kako u mojoj zemlji, tako i u Španiji. To je tako u životu kad menjate države. Na to sam se navikao. Što se tiče nekog trenerskog posla, trenutno ne radim ništa, bilo je kontakata, ali mene samo zanima Partizan. To je klub mog života, moja najveća ljubav posle porodice, odmah posle supruge i ćerki. Moram da priznam bilo je nekih ponuda iz Grčke, ali nisam ih prihvatio – kazao je Pantić.

Srpski internacionalac je bio trener mlađih kategorija u Atletiku iz Madrida, vodio čak i B tim, ali njihov rastanak se dogodio pre deset godina i od tada za njega nema mesta među crveno-bele iz Madrida.

– U životu se stvari često menjaju. tako je i u mom slučaju, trenutno ne obavljam nikakvu funkciju u klubu. Od tada je prošlo deset godina, ne bi trebalo da su me zaboravili, ipak sam ja ostavio veliki trag u Atletiku. Mi se međusobno privlačimo. Za mene su uvek vrata otvorena i tako će biti do kraja mog života. Veliku zahvalnost pripadaju Radomiru Antiću, neka počiva u miru, kao i Hezusu Hilu koji su imali poverenje u mene, iako sam u Atletiko došao kao anonimus i dali mi šansu da igram.

Pročitajte još

Milinko Pantić je priznao da mu nedostaje trenerski posao i da zbog toga ceo dan gleda razne utakmice.

– Naravno da mi nedostaje posao, da budem sa igračima na terenu, taj adrenalin je nešto posebno. To nadomestim, time što po ceo dan gledam razne utakmice. Iako sebe smatram jakom osobom, ponekad me hvataju momenti očaja. Kad dođem u takvu situaciju, odmah idem da trčim, i tako pobegnem od negativnih razmišljanja. Svestan sam da je danas mnogo trenera i da dosta njih čeka svojih pet minuta, ali ja se i dalje nadam da će se i meni ponovo ukazati šansa. Verujem u sebe i imam veliko samopouzdanje da znam da radim taj posao.

Fudbalska legenda je istakao da ga plaši kuda ide fudbal i u kom pravcu će da napreduje.

– Plaši me kuda ide fudbal, da budem iskren ne sviđa mi se kako se razvija. Talenat se više ne ceni, sve se svodi na fiziku. Sve se promenilo u današnjem fudbalu. Igra se dosta defanzivno i velika je odgovornost na trenerima. To je moje neko subjektivno mišljenje, možda zato što nisam na terenu, nego pred televizorom – zaključio je Pantić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike