Višestruka šampionka se "slomila": Amerikanka se povukla iz psiholoških razloga, bila i žrtva seksualnog zlostavljanja

27.07.2021

17:10 >> 17:16

0

Zlatnu medalju osvojio ROK

Višestruka šampionka se "slomila": Amerikanka se povukla iz psiholoških razloga, bila i žrtva seksualnog zlostavljanja
Copyright Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Simon Bajls se povukla se iz olimpijskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bajls, višestruka osvajačica medalja u gimnastici nije bila zadovoljna današnjim nastupom, pa je prva informacija bila da je bila reč o povredi. Međutim, kasnije se oglasila i 24-godišnja Bajls koja je na prethodnim igrama osvojila četiri zlatne medalje na Igrama. Ukupno ima 19 zlatnih medalja.

– Fizički se dobro osećam. Ali postoje i određene emotivne stvari. Znate, kada dođete ovde, kao najveća zvezda nije lako. Zbog toga, idemo dan po dan. Pa ćemo da vidimo – kazala je Bajls i dodala da ne zna da li će nastupati u individualnoj konkurenciji.

 

Inače, zlatnu medalju je osvojila Rusija koja se takmiči pod imenom Ruski olimpijski komitet, a srebro Amerikanke. Velika Britanija je osvojila bronzanu medalju. Amerikanke zlato nisu osvojile prvi put od 2008. godine.

Bajls je napravila grešku, a zatim otišla u pratnji lekara. Zatim se vratila u dvoranu, zagrlila ostatak ekipe i ostatak takmičenja odgledala u opremi za zagrevanje.

U prethodnom periodu imala je i psihičkih problema. Javno je priznala da se borila sa depresijom posle objavljivanja da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja od strane Lerija Nasara, lekara u gimnastičarskom timu SAD i na Univerzitetu Mičigen. Zbog zlostavljanja mnogo devojaka i žena pre tri godine je osuđen nna 175 godina zatvora.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike