Nole i Rafa – ovo su svi čekali! Prvi susret od Rolan Garosa na vimbldonskoj travi! (FOTO)

23.06.2022

15:45

0

Autor: A. Š.

Najveći teniseri današnjice pozdravi se na Centralnom terenu

Nole i Rafa – ovo su svi čekali! Prvi susret od Rolan Garosa na vimbldonskoj travi! (FOTO)
Đoković i Nadal - Copyright Tanjug/Steven Paston/PA via AP

Poslednjih sezona Vimbldon je počeo da popušta stroga tradicionalna pravila, a ovogodišnja novina jeste što je teniserima prvi put u istoriji dozvoljeno da osete travu Centralnog terena pre zvaničnog početka trećeg grend slema u sezoni.

Privilegiju da odrade istorijski trening imali su španski teniser Rafael Nadal i Italijan Mateo Beretini, ali je taj događaj ostao u maloj senci susreta koji su svi sa nestrpljenjem iščekivali.

Najveći teniseri današnjice, a po mišljenju mnogih i najbolji svih vremena, Novak Đoković i Nadal sreli su se oči u oči prvi put od nedavnog četvrtfinalnog okršaja na Rolan Garosu. U momentu kada je trebalo da dođe do smene tenisera na travi glavnog stadiona „Ol Ingland kluba“, Nole je prišao i i srdačno se pozdravio se sa najvećim rivalom, s kojim je tom prilikom i prozborio nekoliko rečenica, pre nego što je počeo svoj sparing sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Podsetimo, vimbldonski trofej jedini je grend slem koji je još uvek u vlasništvu doskorašnjeg svetskog broja jedan, pošto je Australijan open izgubio birokratskim putem, a Rolan Garos porazom od kasnijeg šampiona Nadala u četvrtfinalu turnira.

S obzirom da je Rafa prethodno osvojio titulu i u Melburnu, predstojeći Vimbldon imaće poseban značaj za Noleta u trci za zvanjem najtrofejnijeg grend slem tenisera svih vremena (Nadal vodi 22:20). Takođe, ovogodišnje nezvanično prvenstvo sveta u tenisu ima samo prestižni karakter, pošto neće biti bodovan za ATP listu, kao sankcija na odluku da se ruskim i beloruskim teniserima zabrani učešće na turniru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike