Užasni dani kada nisam mogao da hodam su prošli! Nadal spreman za turnir nad turnirima!

26.06.2022

13:34

0

Španac bi protiv Đokovića mogao da zaigra tek u finalu

Užasni dani kada nisam mogao da hodam su prošli! Nadal spreman za turnir nad turnirima!
Tan2022-6-3_16499439_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Rafael Nadal je ove godine osvojio dva grend slem trofeja, Australijan open i posle i Rolan Garos. Samim tim je rekorder po broju titula sa četiri najveća teniska turnira. Španac ih ima 22, a sada ima šansu i za 23. Naravno, ostaje da se vidi šta će da se desi na kraju ovog izdanja najprestižnijeg turnira, Vimbldona, pošto je Nadal imao problema sa povredom stopala.

- Čim sam ovde, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovde. Srećan sam kako sve ide. Ne mogu da budem maksimalno srećan, jer ne znam šta sve može u budućnost da se dogodi - rekao je Nadal koji će u uvodnom kolu turnira igrati protiv Argentinca Fransiska Čerundola.

- Ima nekoliko stvari koje su vrlo važne. Prvo, mogu normalno da hodam tokom većine dana. Kada se probudim, ne osećam bol koji sam imao u poslednjih godinu i po dana, tako da sam srećan zbog toga. Drugo, vezano za treninge, u celini je sve bolje. U poslednje dve nedelje nisam imao nijedan od tih užasnih dana da ne mogu da hodam - kazao je Španac koji je posle osvajanja Rolan Garosa imao intervenciju na stopalu.

- Ponekad stvari u medicinskom svetu nisu 100 odsto predvidljive. Ali teoretski mogu da pomognu stopalu, jer se radi o nervu. Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati nedelju, dva ili tri meseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola.

To je bio glavni cilj. Tenis je deo mog života. Sada je sve pozitivno. Hajde da se vidimo šta može da se dogodi u budućnosti - zaključio je Nadal koji je Vimbldon osvojio "samo" dva puta, 2008. i 2010. godine.

Podsetimo, Nadal je postavljen za drugog nosioca i sa Novakom Đokovićem, koji je prvi "kosturaš" mogao bi igra tek u finalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike