Novaka odmah pitali za vakcine, on im odmah odgovorio: Moja odluka je doneta, američka zabrana me motiviše!

25.06.2022

17:31

0

Đoković prvi put izašao pred novinare, a na kraju je bilo i pitanja o tenisu

Novaka odmah pitali za vakcine, on im odmah odgovorio: Moja odluka je doneta, američka zabrana me motiviše!
Tan2022-6-25_135048691_0 - Copyright Tanjug/John Walton/PA via AP

Novak Đoković  je prvi favorit i branilac titule na Vimbldonu, što znači da će u ponedeljak prvi izaći na Centralni teren, a u subotu je imao i prvu zvaničnu konferenciju za novinare.

Naravno, pored tenisa, strani novinari nisu mogli da ga ne pitaju za vakcinaciju. I s razlogom, jer kako sada stvari stoje, Đoković neće moći da igra na US Openu ako ne priloži dokaz o vakcinaciji.

- Da li je odluka o vakcinaciji definitivno doneta? – glasilo je pitanje, a Novak je kratko odgovorio:

- Da.

Potom je nastavio opširnije:

- Trenutno ne mogu da igram na US Openu. To mi, naravno, predstavlja dodatnu motivaciju da ovde odigram dobro. Moraćemo da sačekamo i da vidimo kako stoje stvari. Ja ne mogu da uradim ništa više, to nije do mene, već do američke vlade.

U Australiji nije mogao da igra iz političkih razloga, na Rolan Garosu je Rafa Nadal prosto bio bolji, ali sada na Vimbldonu neće biti bodova, ali Novak je ipak stoički rekao da ga to ne dotiče.

- To će više uticati na druge igrače. Neću da kažem da bodovi nisu bitni, ali meni nisu važni kao što su mi ranije bili. Sada više ne jurim plasman kao nekada kada sam želeo da oborim Federerov rekord. To mi više nije prioritet. Od Australije do sada nisam uspeo da odbranim 4.000 bodova i to me pogađa. Ali, to mi nije primarni cilj.

Pošto je i ranije glasno rekao da se ne slaže sa odlukom da se ruskim i beloruskim igračima zabrani učešće na Vimbldonu, ponovo je to pitanje došlo na red. Odgovor se nije menjao.

- Ne slažem se sa tom odlukom. Ne vidim kako su oni mogli da doprinesu svemu što se događa. Ne mislim da je to fer. Da se to desilo meni, a da ni sa čim nisam doprineo tom sukobu, ne bih smatrao da je to fer. Pamtim da je Srbima bilo zabranjeno da se takmiče od 1992. do 1996. na međunarodnom nivou. Znam kako se osećate u takvoj situaciji.

Neizbežna tema bio je Rafael Nadal, koji je osvojio prva dva grend slema u sezoni.

- Imao je operaciju, propustio je pola godine, a onda se vratio i osvojio grend slem. Skidam mu kapu za ono što je uradio. On je veliki šampion, uvek beskrajno borben, zbog čega mu se divim. On je jedan od mojih najvećih rivala, ali ga zaista poštujem.

Novak je trostruki uzastopni šampion Vimbldona, može li do četvrte titule?

- Nemam razloga da pomislim da ne bih mogao to da ostvarim.

Nole je ukupno šest puta trijumfovao na Vimbldonu. U ponedeljak počinje takmičenje protiv Sunvu Kvona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike