Dozvolite Ðokoviću da igra ove godine na US openu! Amerikanci se okreću protiv svojih zbog Novaka!

24.06.2022

16:29

0

Ovogodišnji US open bi mogao da prođe bez najboljeg srpskog tenisera

Dozvolite Ðokoviću da igra ove godine na US openu! Amerikanci se okreću protiv svojih zbog Novaka!
Novak Đoković na US openu - Copyright Profimedia

Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti Sjedinjenih Američkih Država traži da dozvole da najbolji srpski teniser Novak Ðoković igra na turnirima u ovoj zemlji, prenose američki mediji.

- Dozvolite Ðokoviću da igra ove godine na US openu - naslov je peticije, koju je do danas na stranici "Change.org" potpisalo 5.765 ljudi.

Fanovi najboljeg srpskog tenisera su razočarani, jer Ðoković zbog aktuelnih pravila o vakcinaciji neće moći da igra na američkom tlu.

Američki mediji podsećaju da se Ðoković i dalje vodi kao nevakcinisanin stranac zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD-a.

- U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Ðokoviću zabrani nastup na Ju-Es openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Ðoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA - stoji u objašnjenju ove peticije.

Američki mediji podsećaju da svi koji budu želeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na koronavirus, a međunarodni putnici pored toga moraju da poseduju i dokaz o vakcinaciji.

Ðoković je već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

US open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Ðoković bi trebalo pre poslednjeg gren slem turnira sezone trebalo da igra na Mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike