Verona skinula prokletstvo dugo 36 godina: Lacio domaćinski častio

12.12.2020

22:07 >> 22:12

0

Autor: Adam Štulić

Rimski klub poražen na Olimpiku 2:1

Verona skinula prokletstvo dugo 36 godina: Lacio domaćinski častio
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Lacio je bio pravi domaćin Veroni. Domaćinski su izabranici Simonea Inzagija častili Veronu, koja je posle 36 godina došla do trijumfa na “Olimpiku” 1:2 (0:1).

Samo četiri dana pošto su proslavili plasman u osminu finala Lige šampiona, “nebesko plavi” su napravili veliki korak ka tome da se sledeće godine ne nađu u elitnom takmičenju.

Mihajlović posetio navijača Bolonje obolelog od leukemije

Posle nekoliko promašenih prilika na otvaranju meča, u samoj završnici prvog poluvremena Lacari je potpuno bespotrebno uklizao na jedan šut gostiju i smestio loptu u svoju mrežu.

Uspeli su Rimljani da se konsoliduju tokom pauze, u pravom trenutku (56. minut) su došli do izjednačenja posle majstorstva Saiseda, koji se na ivici kaznenog prostora sjajno zagradio i potom iz okreta, u padu, pogodio gol gostiju.

Ibrahimović neće u penziju: Čekam Maldinijevog unuka

I kada se očekivala potpuna ofanziva Lacija, njegovi defanzivci su se, u 67. minutu, poigravali na tridesetak metara od gola Reine, da bi se iskusni Rumun Radu poneo kao totalni početnik i, u pokušaju da vrati loptu svom golmanu, predao je u noge Tamezeu, koji je obišao čuvara mreže Rimljana i rutinski zatresao praznu mrežu.

Već tada je epilog meča mogao da se nasluti, jer domaći fudbaleri nisu izgledali kao da su sposobni da mogu da stignu barem do izjednačenja, a i nekoliko obećavajućih situacija koje su uspeli da naprave pred golom gostiju, lošom završnicom su upropastili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike