Vaterpolisti zlatom stavili tačku: Amerikanci prvi po broju medalja, evo na kojem je mestu Srbija, a kojem Hrvatska

08.08.2021

12:30 >> 12:35

0

Okončane su i 32. letnje Olimpijske igre, naredne su u Parizu za tri godine

Vaterpolisti zlatom stavili tačku: Amerikanci prvi po broju medalja, evo na kojem je mestu Srbija, a kojem Hrvatska
Copyright Tanjug, AP Photo/Mark Humphrey

Završene su i 32. letnje Olimpijske igre. Održane su u Tokiju, organizovana je ceremonija zatvaranja i sumiran je broj medalja.

Na prvom mestu su Sjedinjene Američke Države, u obe konkurencije, i po ukupnom broju medalja i po broju zlata. Američki olimpijski tim ima ukupno 113 medalja, od kojih su 39 zlatne. Kinezi su drugi i po broju medalja, i po broju zlatnih, 88, odnosno 38.

Japanci su po broju zlatnih medalja (27) treći, ali su po broju medalja ukupno na petom mestu sa 58. Velika Britanija je osvojila više medalja ukupno (65), ali manje zlatnih odličja – 22.

Rusi su se na ovim igrama takmičili pod imenom Ruski olimpijski komitet i osvojili ukupno 71 medalju, od kojih su 20 bile zlatne.

Printscreen/olympics.com/tokyo-2020

Kada je reč o timu Srbije, poslednju medalju je osvojila vaterpolo reprezentacija i to zlatnu. Nešto ranije, odbojkašice su osvojile bronzu. Tako da, kada se “podvuče crta” Srbija ima ukupno devet medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

To je bilo dovoljno za 26. mesto po ukupnom broju, a ako se uzme broj zlata, nalazimo se na 28. poziciji. Primera radi, Hrvati su po jednom kriterijumu na 26, a po drugom na 29. mestu. Imaju osam medalja ukupno, od koje su tri zlatne, tri srebrne, a dve su bronzane.

Slovenci na primer imaju pet medalja ukupno, od kojih su tri zlatne.

Printscreen/olympics.com/tokyo-2020

Naredne Igre su za tri godine u Parizu.

pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike