Vaterpolisti Srbije osvojili turnir pred OI u Beogradu: Šrauba Mandića rešila pobednika u duelu sa Špancima

08.07.2021

19:25

0

Autor: 24sedam

Juniorski tim Srbije zauzeo je treće mesto na turniru, dok su Francuzi četvrtoplasirani

Vaterpolisti Srbije osvojili turnir pred OI u Beogradu: Šrauba Mandića rešila pobednika u duelu sa Špancima
Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije osvojili su predolimpijski turnir koji se prethodna tri dana igrao na bazenu “Milan Gale Muškatirović”. U poslednjem kolu, Srbija je savladala Španiju sa 12:10 (1:3, 4:2, 4:4, 3:1).

Ubrzo nakon starta meča, Srbija je stigla do prednosti. Precizan je bio Filipović sa pet metara, dok je Španija uzvratila preko Granadosa, 1:1. Usledila je deo igre bez golova, a obe ekipe su igrale naročito oprezno. U finišu deonice, Mitrović je ostao u situaciji dva na jedan, te obranio prvi pokušaj, ali ja Granados iskoristio drugu priliku i preokrenuo rezultat. Do isteka vremena, Španci su otišli na dva gola prednosti, 3:1.

Pročitajte još:

Na startu drugog kvartala, Srbija je preko Mitrovića stigla do gola iz igre. Stigao je domaćin ubrzo i do izjednačenja. Rašović je uplivao na dva metra, a Dedović je sa gotovo centarske pozicije izjednačio, 3:3. Vezali su Španci potom dva gola, te ponovo otišli na sigurnih 5:3, a seriju gostiju prekinuo je Ranđelović snažnim šutem. Ako je Ranđelovićev šut bio snažan, Mandićev je bio pravi projektil, 5:5. U oba slučaja, Pinedo je samo mogao da paradom ulepša pogodak.

U momentima kada je Srbija bila kompletna, Bustos je primio odličnu loptu i sa stative je poslao iza leđa Pijetlovića. Dobro je tekao napad Srbije, a nakon odbrane Prlainoviću, Mandić je drugim pogotkom doneo novo izjednačenje. Propustila je Srbija priliku za vođstvo, što nije bio slučaj na drugoj strani. Ponovo je Španija imala +2, neverovatan šut La Rumbea. Zatresao je mrežu Španaca i Vučinić, sa velike udaljenosti, 7:8, a zatim je kapiten Filipović lobovao Pineda za 8:8.  Konačnih 9:9 pred odlučujućih osam minuta postavio je Dedović.

Na sedam minuta do kraja, Vučinić je pogodio za prvo vođstvo Srbije od prve četvrtine, 9:8. Međutim, Srbija nije uspela da se odlepi, već su Španci uspeli da se vrate na 10:10. Ali, kada je bilo najpotrebnije usledila je odlična odbrana Srbije, dok je kapiten doneo prednost pred poslednji minut, 11:10. Šrauba Mandića iznenadila je i Bustosa i Pineda, te je i rešila pitanje pobednika. Prvi put je Srbija stigla do +2, a na drugoj strani je Ranđelović bio dobar u odbrani, pa je domaćin osvojio predolimpijski turnir u Beogradu, 12:10.

Pročitajte još:

Srbija: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Sava Ranđelović, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Radomir Drašović, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović, Đorđe Vučinić

Nešto ranije, juniorska reprezentacija Srbije, savladala je Francusku sa 10:7 (3:2, 3:2, 3:2, 1:1)

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike