Jokić priznao Šeku: MVP? Nisam sanjao ni da ću do NBA!

09.06.2021

08:12

0

ONil je dugo sumnjao u Somborca, ali mu je odao zasluženo priznanje

Jokić priznao Šeku: MVP? Nisam sanjao ni da ću do NBA!
Copyright Šakil O'Nil i Nikola Jokić u razgovoru, Printscreen/Twitter/NBA

Apsolutna sportska vest dana je ona koja nikog nije iznenadila – Nikola Jokić je MVP NBA lige! Somborac je odigrao sigurno najbolju sezonu u karijeri i zasluženo je dobio priznanje, koje mu je otvorilo put ka tome da postane najplaćeniji košarkaš u istoriji.

Odluku mu je saopštio komesar lige Adam Silver, pozdravili su ga saigrači, a on je po proglašenju odluke bio na telefonskoj vezi sa porodicom.

Iako su skoro svi verovali u “Džokera”, legendarni Šakil O’Nil je nekoliko puta govorio da Jokić nije tako jasno MVP, ali kad je priznanje stiglo, ostalo je samo da mu čestita. Ali, i da mu zahvali. Srbin je prvi centar koji je dobio ovo priznanje posle Šeka, a između ta dva trenutka prošla je 21 godina.

Džokeru, prvo – hvala ti. Ti si prvi centar koji je osvojio MVP posle dugo, dugo vremena. Zato ti hvala što si vratio ‘visoke momke’ u vrh. Kada si odrastao u Srbiji, da li si ikada mislio da ćeš postati MVP NBA lige? – upitao je Šek.

Jokić je odmah odgovorio: Ne. A onda je nastavio:

Iskreno, nisam mislio ni da ću biti u NBA. Moj cilj je tada bio da igram Evroligu, jer je to bila najbliža velika liga mojoj zemlji. Mogao sam da igram u velikim klubovima u Srbiji i da ‘kopam’ ka vrhu. Ali, kada su me Nagetsi draftovali, to je bila prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam iskoristio tu priliku.

Jokić je otkrio da je tokom proglašenja bio na telefonskoj vezi sa suprugom, braćom, njihovim devojkama i bratancem. A kako je došlo do toga da postane MVP…

– Pretpostavljam da mogu mnogo toga da kažem. Verovalo mi je mnogo ljudi, mnogi su radili da bih došao dovde, a radio sam i ja. Pomalo od svega, ljudi su mi verovali, ja sam malo radio, sve se složilo.

Još jedna NBA legenda Čarls Barkli pitao ga je ko je trener koga bi istakao na putu da postane MVP, a Jokić je iznenadio odgovorom.

– Da budem iskren, svaki trener mi je davao slobodu da radim i pokažem svoje veštine i sve što znam. Ali, trener koji mi je zaista dao tu ideju je Felipe (Ajšenberg, kondicioni trener Denvera). On mi je još pre godinu i po-dve govorio ‘MVP, MVP, MVP’. On je prvi koji mi je tu ideju posadio u mozak.

Jokić nije direktno odgovorio na pitanje posle koje utakmice je shvatio da može da bude MVP.

– Imali smo dobru sezonu u mehuru i odmor od dva i po meseca. Dobro sam počeo sezonu, igrao sam cele sezone dobro što se tiče statistike. Mislim da mi je ovo najbolja sezona u životu i ovaj trofej je njen vrhunac. Ovo mi je najbolja sezona u životu – odgovorio je Nikola Jokić, MVP NBA za sezonu 2020/21.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike