Jokićev trener obukao majicu i zapalio internet: Slab, spor, ne skače, ali se zeza sa vama! (FOTO)

09.06.2021

07:01 >> 07:03

0

Trener Denvera Majkl Meloun na svoj način odgovorio svim kritičarima Nikole Jokića

Jokićev trener obukao majicu i zapalio internet: Slab, spor, ne skače, ali se zeza sa vama! (FOTO)
Copyright Majkl Meloun, Nikola Jokić/Profimedia

Teško je pronaći primer u današnjoj košarci, gde je uspostavljena veza između igrača i trenera kao u slučaju Majkla Melouna, stratega Denver Nagetsa, i njegovog najboljeg igrača Nikole Jokića.

Meloun se za sve ove godine veoma trudio da razume momka iz Sombora koji je u SAD došao kao dvadesetogodišnji igrač Mege. Dolazio je u njegov rodni grad da upozna okolinu, da vidi gde je porastao, koga je vaspitavao.

Da bi potpuno razumeo kulturu slušao je srpsku muziku, isprobavao srpske specijalitete i rakiju i takvim odnosom značajno doprineo da se klinac sa desetak brijanja u životu, oseti važnim i poželjnim u novoj, potpuno stranoj sredini za njega.

Osim toga što je slušao muziku, naučio neke izraze, Meloun je izgleda prihvatio i naš smisao za humor…

Odmah posle objavljivanja vesti da je njegov igrač postao MVP, Meloun je obukao majicu na kojoj su jasno nabrojani svi  Jokićevi “nedostaci”

* Četrdeset prvi

*Loš stav

*Slab defanzivac

*Mršav

*Ne može da skače

*Dečko iz Denvera

*Spore noge

Sve su to bile predrasude podignute kao zidine oko Jokića i njegovog trenera, koji nijednog trenutka nije gubio veru da u timu gaji pravog asa, vrednog titule MVP i šampionskog prstena.

Pedesetogodišnji Njujorčanin bio je jedan od ključnih faktora kada se donosila odluka da se pre tri godine Jokiću ponudi maksimalni ugovor na pet sezona vredan 148.000.000 dolara. Meloun je i tada imao jasnu procenu da novac neće promeniti Srbina:

– Ono što volim u vezi sa njim je da se nije promenio. Svi su mislili da će se promeniti kada potpiše veliki ugovor, zbog toga kako novac menja ljude. Nikola je ista osoba kao prvog dana kada sam ga sreo – skroman, zabavan i inteligentan. Srećan sam što treniram tako skromnog superstara!

Meloun je objasnio kako centar iz Sombora deluje na ostatak tima:

– Bez obzira da li je zagrevanje, trening šuta, tri na tri, pik-en-rol, pet na pet, Nikola sve radi vrlo posvećeno. A kada tvoj najbolji igrač daje takav primer svakog dana… Znate, imamo mlad tim i srećni smo što imamo Nikolu kao superstara koji će biti vođa i uzor za sve nove igrače. Sviđa mi se što je Nikola voljan da svake godine preuzima sve veću, lidersku ulogu – zaključio je svojevremeno trener Nagetsa.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike