Valjda je sada jasno: ATP se sveti Novaku, a ispaštaju i njegovi treneri

02.12.2020

19:29 >> 19:45

0

Autor: D. B.

Najboljeg tenisera sveta nema u konkurenciji za godišnje nagrade ove organizacije

Valjda je sada jasno: ATP se sveti Novaku, a ispaštaju i njegovi treneri
Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

ATP je objavila spisak tenisera koji su nominovani za nagrade ove organizacije. I čudna li čuda – na njemu nema Novaka Đokovića!

OK, ne možemo da očekujemo da će se najbolji na svetu nađe u trci za “povratak godine”, “igrač koji je najviše napredovao” ili “debitant godine”, ali gotovo neverovatno zvuči podatak da ga nema u konkurenciji za nagradu Stefan Edberg koja se dodeljuje za fer-plej!

Kao najveće propagatore fer-pleja u prošloj godini ATP je izdvojio Milmana, Švarcmana, Tima i naravno – Rafaela Nadala. Ova nagrada se dodeljuje, kako to u zvaničnom objašnjenju stoji “igraču koji se tokom godine ponašao sa najviše integriteta, koji se prema rivalima odnosio sa najviše poštovanja i promovisao tenis i van terena”.

Pročitajte još: Novak je počeo pripreme za sledeću sezonu

Ajde i da kažemo da je Novaka nominacije u ovoj kategoriji koštao incident na US openu kada je diskvalifikovan zbog toga što je nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju. Ali, kako možemo da objasnimo činjenicu da nema ili Gorana Ivaniševića ili Marjana Vajda u konkurenciji za najboljeg trenera godine. Na njoj se nalaze trener Danila Medvedeva Žil Servara, pa Huan Ignasio Čela učitelj Dijega Švarcmana, Nikolas Masu koji vodi računa o igri Dominika Tima, pa Rikardo Pjati koji podučava Janika Sinera i Fernando Visente koji vodi računa o Andreju Rubljovu.

Profimedia

Ova odluka je tek neshvatljiva ako se zna da je Novak tokom nedavno završene sezone osvojio četiri titule od čega je jedna na gren slemu (najviše je uzeo Rubljov, pet, ali od čega su tri bili iz kategorije 500, a dva iz 250).

Ostaje nada da će navijači uspeti da “ubede” ATP da više ne drže Novaka u zapećku pošto će do 11. decembra trajati glasanje za igrača godine na oficijelnom sajtu ove organizacije ili da će Đoković biti “dovoljno dobar” da se nađe u konkurenciji za nagradu “Artur Eš” koju dobijaju igrači za humanitarni rad.

A možda će i ovde preovladali činjenica da je Novak poveo za mnoge “krstašku bitku” upravo protiv ATP osnovavši novo udruženje igrača…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike