Vajda: Brinem se zbog Novakovog zdravlja

02.03.2021

11:32 >> 12:08

0

Autor: D. B.

Čuveni trener iz Slovačke otkrio kada se Đoković sigurno vraća na teren

Vajda: Brinem se zbog Novakovog zdravlja
Copyright MN Press

Teško je dok gledate čoveka koga bukvalno možete da smatrate sinom da se muči, a ne postoji ništa što biste mogli da uradite da mu pomognete. Baš to je prošao dugogodišnji trener Novaka Đokovića Marjan Vajda dok je njegov pulen igrao mečeve na Australijan openu. Posebno tokom onog protiv Tejlora Frica u kome je imao ogromnih problema sa povredom. Za slovački list “Šport” Vajda je pričao o svemu što se dešavalo tokom prvog ovo-sezonskog gren slema, ali i kakvi su planovi najboljeg tenisera sveta.

Bilo je fantastično. Uradio je sve što smo imali u planu koji je naš tim napravio. U finalu nije Medvedevu dao ni najmanju šansu u finalu. Što je meč više odmicao, sve više je odmicao protivniku. Ovo je njegovo vreme, njegov teren. Ima 18:0 u polufinalnim i finalima u Melburnu, to je neverovatno – objasnio je Vajda.

On je otkrio i kako je izgledalo pripremati mečeve na daljinu.

Svi smo ispred laptopa, kad krene ta video konferencija, tu je isto i fitnes trener. Analizirali smo tako prethodne mečeve, pravili taktiku za naredne protivnike, rešavali njegov zdravstveni problem. Posle meča sa Fricom, trebalo je srediti mnogo toga. Kapa dole Noletu, sve je uradio što je mogao.

Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Slovak je objasnio i na čemu je sve radio sa Novakom pre nego što je Đoković krenuo put Australije.

Bili smo zajedno u Marbelji, tokom decembra. Dve nedelje intenzivnog treninga, kondicioni rad. Radili smo na servisu, prvom i drugom. Takođe i na riternu, što je posebno važno u svim mečevima. Fric, Zverev, Raonić i Medvedev su teški protivnici. Pokušavali smo razne varijacije bekhenda, posebno duge uz liniju. Bilo je zadovoljstvo gledati sa ove distance kako je sve to koristio u finalu protiv Medvedeva koji nije bio tako dobro pripremljen.

Ipak, ono što brine iskusnog teniskog stručnjaka je stanje Novakove povrede.

Pročitajte još

Videćemo šta ćemo dalje sa kalendarom. Zabrinuli su me ti izveštaji o povredi kojoj treba vremena da zaceli. Definitivno ćemo smanjiti broj turnira ove godine. Njegovo zdravlje i porodica moraju da se uzmu u obzir. Mislim da ću, kako stvari stoje, putovati sa njim u Dubai, a siguran sam da ću biti uz njega u Parizu na Rolan Garosu – objavio je Vajda.

Turnir u Dubaiju počinje 14. marta, a nedavno je Đokovićev drugi trener Goran Ivanišević naglasio da je verovatnije da će se Đoković vratiti na teren tek početkom sezone na šljaci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike