Koliko su Srbi cenjeni u NBA ligi? Odgovor stiže od onih koji odlučuju o sudbinama najboljih igrača na svetu

18.12.2020

20:15 >> 20:30

0

Autor: D. B.

Generalni menadžeri su rekli svoje

Koliko su Srbi cenjeni u NBA ligi? Odgovor stiže od onih koji odlučuju o sudbinama najboljih igrača na svetu
Copyright

Koliko u NBA cene košarkaše iz Srbije? Pa ako pitamo generalne menadžere klubova u najjačoj ligi na svetu – mnogo. Posbno mnogo ako se zovete i prezivate Nikola Jokić.

U tradicionalnoj anketi, 19. po redu, ljudi koji odlučuju o budućnosti najvećih košarkaških zvezda odgovarali su na brojna pitanja među kojima je i ono ko će biti novi šampion (81% smatra da će Lejkersi odbraniti), ali i ko će biti najkorisniji igrač lige, pa ko je najpoteceniji igrač…

Krenimo od toga kako GM-ovi NBA klubova vide Nikolu Jokića. Centar Denvera je šesti na lisiti za najkorisnijeg igrača lige, a dobio je 4% glasaova. Ubedljivo prvi je Janis Adetokunbo sa 32%, a slede Luka Dončić (21%), dok zvezde Lejkersa Entoni Dejvis i Lebron Džejms dele treće mesto sa po 18% glasova. Veće poverenje od Jokića dobio je još samo Kevin Durent (7%).

Pročitajte još

Nikola se nalazi i na listi gde su odgovri na pitanje zbog kog igrača treneri moraju da menjaju taktiku. Tu deli četvrto mesto sa Dončićem i Adetokunbom sa 7% glasova.

Jokić je odbranio titulu najboljeg centra u NBA po mišljenju generalnih menadžera lige. Pred start sezone 2019-20 dobio je 48% glasova, a pred skori start nove čak 50%!

Kao najboljeg igrača iz inostranstva GM-ovi vide Adetokunba, pa Dončića i konačno Jokića.

Nikola je i drugi najbolji dodavač u ligi iza Lebrona Džejmsa.

Na listama igrača koji su promenili sredinu u odnosu na prošlu godinu mesto je pronašao i Bogdan Bogdanović. Kada su pitani ko će od igrača koji su u novim klubovima imati najveći uticaj na igru Bogdan je dobio dovoljno glasova da se nađe iza veterana Krisa Pola, nesuđenog Bogdanovog saigrača u Milvokiju Džru Holideja i novog aduta LA Klipersa Serža Ibake. Bogdan je bio čest odgovor i na pitanje čiji prelazak u novi klub je najpotceniji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike