Zvezda se opet mučila i jedva pobedila: Sa ovakvom igrom ostaje briga pred revanš sa Kairatom

25.07.2021

20:58 >> 05:33

0

Prva pobeda Zvezde u sezoni

Zvezda se opet mučila i jedva pobedila: Sa ovakvom igrom ostaje briga pred revanš sa Kairatom
Copyright Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, MN Press

Crvena zvezda je u tri ovosezonske utakmice upisala prvu pobedu, i to uz mnogo muke. U utakmici drugog kola Superlige Srbije, branilac titule je savladao Mladost, a jedini gol dao je Mirko Ivanić.

Zvezda – Mladost 1:0

Već u sredu crveno-beli igraće revanš sa Kairatom, koji je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona slavio sa 2:1. Posle ovakvog večerašnjeg izdanja, ostaje velika strepnja. Pre svega, zbog loše završnice koja izgleda postaje hronična boljka. Inicijatva i dominacija postoje, ali nema onog što se traži gola.

Dejan Stanković je izveo malo izmenjeni sastav, kako je i najavio. Bili su tu Borjan, Pankov, Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo, Kanga, Falko, Katai, Ivanić i Dioni. Na osnovu njih 11 bilo je jasno da novi kiks nije dolazio ni pod razno.

U uvodnim minutima, branilac titule je krenuo silovito i držao pod pritiskom gol Maksima Milovića, a pokušavali su sa distance Ivanić i Falko. U šanse je ulazio i Dioni i činilo se da će Lučanci brzo kapitulirati, ali se to nije desilo. Kako je vreme odmicalo, napadi domaćina su i dalje bili bez završnice, a gosti su pretili iz kontri. I ponovo se javio isti problem, da crveno-belima baš mnogo treba da “probiju” protivnika.

Ipak, srećom po Zvezdu, u samoj završnici na semaforu je bilo 1:0. Pogodio je Ivanić sa distance posle duplog pasa sa Kataijem. Uoči meča, Stanković je poželeo gol što ranije. Nije bilo rano, ali je sigurno u pravo vreme. Sigurno je baš taj “klik” kod svojih igrača poželeo.

Na poluvremenu treneri nisu menjali, ali jeste nešto kasnije Stanković. Šansu je dobio i Degenek o čijem statusu mnogo pričalo, kao i Krstović. Ulazak mladog špica ponovo je pokazao da Stanković i dalje traži rešenje za prvog napadača pošto se od Dionija mnogo više očekivalo. U tri utakmice samo dva gola, s tim da je jedan autogol, a drugi je dao igrač koji nije napadač. Napadala je do kraja Zvezda, a u završnici su šansu dobili i Ben i Krstičić.

Takođe, treba reći da je Zvezdi, tačnije Falku poništen gol, zbog ofsajda u kojem je bio Katai, ali to bitno ne menja ukupan utisak.

Suma sumarum, Zvezdu može da raduje pobeda koja može da digne samopouzdanje, ali mora da brine završnica.

Jer je sreda veoma blizu.

Blog uživo:

90′ – Četiri minuta nadoknade vremena…

87′ – Borjan je imao retku intervenciju. Imala je Mladost u prvom poluvremenu tri dobre kontre, ali je uglavnom bila bezopasna.

85′ – Ben i Krstičić su zamenili Falka i Kangu.

83′ – Zvezda je zapretila nekoliko puta, ali zaista ne liči na sebe od prošle sezone, nema igru. Mladost je krenula u napad, nema više šta da izgubi.

80′ – Zvezda je otvorila sebi prostora. Falko je pokrenuo kontru, proigrao je Kataija na desnoj strani. On je šutirao u gol, ali je Milović sjajno reagovao.

76′ – Dve izmene za Mladost: Ivanović umesto Kosa, Jojić menja Lambulića.

74′ – Još jedna izmena Stankovića: Pankova menja Babić. Večeras su za Zvezdu igrali svi štoperi na koje Stanković može da računa, ukupno petorica.

70′ – Videli smo tri žuta kartona za tri minuta, malo se zaoštrilo na stadionu “Rajko Mitić”. Dva su dobili igrači Mladosti, Tumbasević i Lambulić, a za Zvezdu Rodić. Kanga je imao vrlo dobar pokušaj sa oko 20 metara.

Dejan Stanković je napravio dve izjave: Degenek je zamenio Erakovića i dobio je ogroman aplauz navijača. Krstović je zamenio Dionija.

56′ – Ništa od gola Zvezde, ofsajd! Falko je zatrsao mrežu, ali je sudija Milovanović dosudio ofsajd posle intervencije asistenta. Dioni je prvi zapretio, Milović je odbranio i delovalo je da je tada Katai bio u nedozvoljenoj poziciji. Lopta se tada odbila do Kataija koji je uposlio Falka za gol, posle čega je reagovala VAR soba. Posle duže od pet minuta razmatranja, na kraju je dosuđen ofsajd Kataiju.

54′ – Miran tempo utakmice u drugom poluvremenu. Zvezda ima posed i polako grade napade. Mladost ima problema da dođe do lopte, a i njeni kontranapadi više nisu toliko opasni.

Ovo je gol Ivanića:

 

Kraj prvog poluvremena, 1:0

Ivanićev gol je došao u pravom trenutku, Zvezdi će sigurno biti lakše u nastavku.

46′ – Goooooooool! Ivanić postiže gol, odigrao je dupli pas sa Kataijem, a onda majstorski plasirao loptu iz punog trka u gol sa nekih 20 metara.

35′ – Nova, treća dobra kontra Mladosti, probao je Tumbasević iz daljine, ali je Borjan dobro reagovao. Zvezdi nema ranog gola koga je Dejan Stanković priželjkivao.

33′ – Nema mnogo energije u timu Crvene zvezde. Dragović je krenuo u napad, ali je Milović baš dobar večeras.

25′ – Probali su i Dioni i Kanga, ali je Milović sjajan na golu. Mladost je imala još jednu dobru kontru, ali je Dragović intervenisao.

Delije su odale počast malom Stefanu Baliću, koji je tragično izgubio život na Karaburmi. Istakli su transparent i skandirali njegovo ime:

FK Crvena zvezda

15′ – Gledamo “klasičnu” utakmicu Zvezde i većine superligaša. Crveno-beli konstantno imaju loptu u posedu, dok je Mladost potpuno koncentrisana na odbranu. Uspeli su Lučanci da izvedu solidan kontranapad, ali je Jovanović bio u ofsajdu.

Na drugoj strani je Eraković posle kornera glavom poslao loptu pored gola.

5′ – Falko je imao prvi šut u okvir gola. Milović je bio siguran.

Delije su na utakmicu došle u crvenim i belim majicama. Ovako je to izgledalo:

 

1′ – Počeo je meč! Mladost je imala prvi napad, ali Zvezda prvu šansu. Ivanić je šutirao sa oko 18 metara, ali preko gola.

– Mladost u Beogradu igra bez Ivana Miloševića i Milana Bojovića.

Na klupi su: Samčović, Maksimović, Ivanović, Kijevčanin, Babić, Jojić, Žunić, Perović, Gordić, Selenić, Žunić

– Miloš Degenek u prvoj utakmici nije bio u protokolu, nije odigrao ni minut ove sezone. Sada je na klupi i videćemo da li će ulaziti.

Ovo su sastavi:

Crvena zvezda: Borjan – Pankov, Dragović, Eraković, Rodić – Sango, Kanga – Falko Katai, Ivanić – Dioni

Mladost: Cvetković, Leković, B. Milošević, Mićević, Baha, Tumbasević, Radivojević, S. Jovanović, Lambulić, Kos

Navijači pristižu, uskoro očekujemo sastave.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike