KRAJ: Težak poraz Partizana u Francuskoj

19.01.2021

19:29 >> 22:07

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli doživeli ubedljiv poraz od Metropolitana

KRAJ: Težak poraz Partizana u Francuskoj
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana nisu iskoristili priliku da naprave značajan korak ka mestu među najboljih osam ekipa Evrokupa.

Crno-beli su u Parizu, u drugom meču u Top 16 faze, poraženi od Metropolitana, 72:69.

Pročitajte još

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Poenima Jaramza, Mozlija i trojkom Mekintajera u poslednjim sekundama meča, crno-beli su koliko toliko ublažili poraz – 79:62.

37′ – METROPILITAN NE STAJE

Konate i Mišino vezali su trojke i tako neutralisali pokušaj Partizana da preko Zagorca i Mekintajera ublaži poraz – 77:53, 37. minut.

35′ – FRANCUZI OTIŠLI NA PREKO 20 RAZLIKE

Posle više od četiri minuta igre crno-beli su postigli prve poene u završnom kvartalu preko Zagorca, koji je u kontri ispravio Jaramazov promašaj – 69:48.

33′ – CRNO-BELI TRI MINUTA BEZ KOŠA

Za manje od tri minuta u četvrtoj četvrtini Francuzi prave 8:0 i odlaze na plus 23 – 69:46, 33. minut.

31′ – LOŠ POČETAK PARTIZANA

Već na startu četvrte deonice Pejdž je izgubio loptu, a Mišino poentirao u kontranapadu. Posle 20 sekundi igre Filipovski traži tajm aut – 63:46. Posle Pejdža, i Mika gubi loptu tako što je dodao rivalu u ruke, a Gudvin s dva ubačena penala dovodi domaće nadomak plus 20 – 65:46 na isteku 31. minuta.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na kraju treće deonice Metropolitan vodi 61:46. Crno-beli su u trećem kvartalu postigli 16 poena, od kojih je sedam bilo s linije slobodnih bacanja. Perkins je u samom finišu postigao trojku koja ostavlja Partizanu kakvu takvu nadu pred četvrti kvartal.

28′ – TEŠKA SITUACIJA ZA “VALJAK”

S dva ubačena bacanja Konate povećava vođstvo Metropolitana na 18 poena – 57:39, 28. minut.

26′ – FRANCUZI NA NAJVEĆEM PLUSU

Alej up  zakucavanjem Entonija Brauna Metropolitan u 25. minutu odlazi na, dosad najvećih, plus 15 u 25. minutu – 51:36. Ros pogađa dva bacanja i još više povećava prednost Francuza. Seriju domaćih 11:0 s dva ubačena bacanja prekida Mozli.

24′ – MIŠINO ODBIJA NALETE PARTIZANA

Šikoko je napravio četvrti prekršaj u 23. minutu, što bi trebalo da malo olakša posao visokim igračima Partizana u nastavku meča. Mozli je pogodio dva bacanja i vratio crno-bele na minus šest – 42:36 u 23. minutu. U kritičnim periodima igre za Francuze Mišino je postigao važna četiri poena kojima je odbio nalet Partizana. Na drugoj strani Tomas je napravio dve vezane greške, a posle druge Ros pogađa trojku kojom vraća dvocifreni plus Metropolitanu – 47:36.

22′ – DOBAR START PARTIZANA

Poenima Rosa iz prodora počelo je drugo poluvreme – 40:30, 21. minut. Na sličan način poentiraju Pejdž i Mekintajer na drugoj strani za 40:34 u 22. minutu. Pejdž je promašio trojku na minus šest, posle čega Mišino poenitra u kontri.

20′ – POLUVREME

Odlično su crno-beli odigrali poslednja tri minuta prvog poluvremena. Značajno su podigli energetski nivo u igri, što se posebno videlo u defanzivi, dok su u napadu značajno ubrzali igru što je rezultiralo sa nekoliko lakih poena, što iz polaganja, što sa linije penala za minus pet u u završnici prvog poluvremena. Ipak, propušten napad crno-belih pri rezultatu 35:30, kažnjen je trojkom, pa se na veliki odmor ide sa plus osam domaćina – 38:30.

18′ – PARTIZAN U SERIJI

Konačno nekoliko lakih poena za Partizan. Posle koša iz ofanzivnog skoka Tomasa, u kontranapadu do obruča dolazi i Mekintajer, koji vraća crno-bele na jednocifreni zaostatak – 33:24 u 17. minutu. Beograđani su u seriji 6:0 posle dva ubačena bacanja Tomasa.

16′ – CRNO-BELI PROPUŠTAJU ŠANSE

Ponovo su crno-beli prokockali dva napada da zaostatak spuste ispod 10 poena, što košem u kontri kažnjava Gudvin – 31:18, 16. minut. Tajm aut traži Filipovski, posle kojeg Mekintajer postiže koš sa poludistance iz step beka.

14′ -FRANCUZI ČUVAJU DVOCIFREN PLUS

Propustili su košarkaši Partizana dva napada da priđu na jednocifren zaostatak, što je trojkom kaznio Pino – 29:16, 14. minut.

12′ – PARTIZAN DELUJE BOLJE

Markus Pejdž je ubacio važnu trojku za crno-bele na otvaranju druge deonice, kojom je sprečio domaćina do ode na još veću prednost. Posle dva ubačena bacanja Zagorca, u 12. minutu Francuzi vode 26:16.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Veliki broj grešaka košarkaša Partizan u prvoj četvrtini, na njihovu sreću domaći nisu materijalizovali do kraja, inače bi posle prvih 10 minuta bili u još većem zaostatku – 22:11.

9′ – PARTIZAN U DOVOCIFRENOM MINUSU

Crno-beli ponovo imaju velikih problema s linije slobodnih bacanja, pošto je Tomas promašio jedno od dva, Zagorac je u 8. minutu oba puta bio neprecizan. Pritom je Mika poklonio dva bacanja Entoniju Braunu, koji je domaćima doneo prvi dvocifreni plus na meču – 18:8.

7′ – JARAMAZ NA PARKETU

Tek iz šestog pokušaja crno-beli su postigli prvi koš za dva poena na meču. Mozli za nešto više od šest minuta igre pravi drugi prekršaj, posle čega napušta igru. Na parketu je Nikola Janković, ali i Nemanja Jaramaz, koji se vratio posle kraće pauze zbog povrede. Domaći su na isteku 7. minuta vode 14:6.

5′ – CRNO-BELI GREŠE

Ušli su crno-beli u seriju grešaka, u prvih pet minuta izgubili su tri lopte, pa domaći mini serijom 5:0 na polovini prve deonice vode 10:4.

3′ – IZJEDNAČEN POČETAK

Prve poene na meču postigli su domaći, ali Partizan već u narednom napadu prelazi u vođstvo trojkom Mekintajera. Iz drugog napada domaći vraćaju trojku preko Mišinoa – 5:3, 3. minut. Rašon Tomas je polovično precizan s linije penala.

1′ – POČEO MEČ

Partizan meč počinje s petorkom Mekintajer, Pejdž, Dangubić, Tomas i Mozli. Posle prvih 60 sekudi igre rezultat je 0:0.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike